De Citit : Știri

Peste 1000 de vizite si 300 de evaluari ale consumului de alcool la Cortul de Chill de la Padina Fest, dezvoltat de Ciuc® si ALIAT

| 05 august

Bucuresti, 4 august 2014 – Peste 1000 de participanti la Padina Fest 2014 au vizitat Cortul de Chill ALIAT, parte a programului de reducere a efectelor negative asociate consumului abuziv de alcool (Harm Reduction), dezvoltat de Ciuc® si ALIAT (Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor).
Programul de Harm Reduction in spatii recreationale este singurul de acest fel din Romania si vine cu o abordare diferita, prin punerea in aplicare a unor interventii specializate chiar la punctul de consum. Aflat la a doua editie, acesta incurajeaza consumatorii sa se distreze altfel si sa se bucure de viata alegand sa consume alcool cu moderatie.
Timp de cinci zile, in perioada 23-27 iulie, Ciuc® si ALIAT au invitat participantii la Padina Fest, la Cortul de Chill ALIAT, unde au discutat si au aflat mai multe despre consumul responsabil de alcool in momentele de distractie. Cortul de Chill ALIAT a atras participantii de la Padina Fest prin atmosfera relaxanta, terapie prin activitati interactive si educationale precum pictura, tras cu arcul, baseball, badminton, petanque sau NFS cu ochelarii Fatal Glasses (cu ajutorul carora se creeaza starea de ebrietate). Intregul program de Harm Reduction desfasurat de Ciuc® si ALIAT a sustinut importanta consumului moderat de alcool prin sloganul ”Muzica se mixeaza bine, bauturile nu!”.
Rezultatele celor cinci zile la Cortul de Chill ALIAT

Peste 1000 de vizite la Cortul de Chill ALIAT
300 de participanti la festival si-au evaluat consumul de alcool,
completand testul AUDIT, recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii
Peste 80 de ore de consiliere medicala si psihologica
gratuita oferite de specialistii ALIAT

Initiativa Harm Reduction in spatii recreationale este parte a programului Alcohelp, dezvoltat de ALIAT cu sustinerea Heineken Romania

Despre Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor (ALIAT)

ALIAT este o organizatie non-guvernamentala si non-profit, o asociatie de profesionisti in sanatate mintala (psihiatri, psihologi, asistenti sociali), fondata in 1993, care desfasoara activitati in domeniul prevenirii si tratamentului problemelor legate de consumul de alcool. In prezent, in ALIAT lucreaza peste 20 de specialisti angrenati in diverse proiecte de prevenire si tratament ale abuzului si dependentei de substante.

Despre HEINEKEN Romania
Parteneriatul dintre HEINEKEN Romania si ALIAT face parte din Agenda de Sustenabilitate‚ Brewing a Better Future’. Aceasta reprezinta angajamentul pe termen lung al companiei pentru a avea o contributie pozitiva asupra mediului inconjurator, al societatii si al comunitatilor in care HEINEKEN isi desfasoara activitatea. HEINEKEN este cel mai mare producator de bere din Europa si ocupa locul 3 in lume in ceea ce priveste volumele. HEINEKEN Romania face parte din Grupul HEINEKEN si detine cel mai diversificat portofoliu de marci care acopera toate segmentele pietei de bere din Romania: Heineken®, Ciuc®, Ciuc Natur Radler®, Silva®, Silva Dark®, Golden Brau®, Neumarkt®, Bucegi®, Desperados® (import), Affligem (import), Edelweiss® (import), Zipfer® (import), Amstel® (import), Birra Moretti® (import), Krusovice® (import), Foster’s® (import), cidru Strongbow® (import), Sol® (import), Gösser®, Schlossgold®(import), Gambrinus®, Harghita® si Hategana®. HEINEKEN Romania are patru fabrici de bere in Craiova, Constanta, Miercurea Ciuc si Targu Mures si peste 1.100 de angajati.