De Citit : Editoriale

Revolutia Bicarbonatului

| 16 mai

A inceput recoafarea electorala a periferiilor. Ici colo cate o dala ranjeste la soare. Niste baieti in armani si suvuri se fataie printre bautorii de berici la peturi. Dau indicatii, vorbesc la telefoane mai destepte decat ei mangaindu-le cu destele umflate de ghiuluri apoi pleaca. Salopetele ramase rascolesc pamantul, scot bordura, numai ca se apuca de treaba in vreo mie de locuri odata, sa nu mai ai unde pune o masina sau pe unde sa-ti cari sacosele. Faza cea mai tare e ca au facut praf si putinele zone verzi ramase printre betoane. Au tras niste poteci cat o banda de mers cu masina peste tot pe unde au gasit un spatiu verde. Adio loc de pipi pentru catel, adio loc de aruncat seringa pentru junkies, adio loc de leganat pentru ala micu’.
Trebuie vandut pe banii contribuabilului tot stocul de borduri ramase. Dupa ce ca nu erau locuri de parcare si incalecai bordura acum nu mai poti face nici asta. Noile borduri zici ca sunt meterezele de la Vidin. Greu de trecut, usor de erodat, numai bune de inlocuit in mandatul urmator. Curg banii garla de la buget. Dar pe ansamblu o ducem rau desi in statistici pare ca suntem mai bogati chiar si decat nemtii, mai ales la detinerea de proprietati.
Mai are rost sa te enervezi?! Nu, abia asteapta balamacul si sistemul sanitar sa te inhate. Sanatatea de la cap iti atarna de un fir de spaga. Mai bine esti leguma urbana autoimpusa. Stai sa treaca mandatele peste tine pana la pensie sau pana la primul atac de cord. Oricum nu avem ce face. Vremea revolutiilor romantice s-au dus. Acum daca nu ai petrol sau nu esti intr-o zona strategica instabila nu ai deloc parte de adrenalina. Viata ta e dictata doar de mercurialul de supermarket. Asa ca te retragi romaneste acasa, strategic, golind baxurile de bere de pe rafturi, parjolind stomacul cu hamburgeri, otravind intestinul cu E-uri gustoase si ragaind fericit. Partea nasoala in acest peisaj bucolic e ca europenii cu matul subtire vor sa ne rada micul nostru stramosesc. Putem iesi din amorteala mioritica numai prin Revolutia Bicarbonatului. Viata e mai frumoasa printre borduri cand ai matul plin.
La pikamere, baieti!