De Citit : Știri

PADINA FEST 2015

| 08 aprilie

PADINA FEST 2015, un munte de distractii la cea mai mare altitudine

VINERI, 24 IULIE 2015 – SEARA ROCK – ALTERNOSFERA, LUNA AMARA, ROBIN AND THE BACKSTABBERS, FIRMA.

Pentru iubitorii de muzica si de activitati sportive montane, pentru toti cei care iubesc si ocrotesc natura, sfarsitul lunii iulie este similar cu o noua editie de PADINA FEST.

Pentru al 6-lea an consecutiv, promovarea Muntilor Bucegi si a turismului la mare altitudine, ridicarea gradului de educare montana prin impunerea unui regulament de festival si ecologizarea zonei cu scopul de a conserva patrimoniul natural raman prioritaţile Padina Fest si pentru editia din 2015 a festivalului, care se va desfasura in perioada 23-26 iulie pe PlatoulBucegi, la 1509 m altitudine.

Conform traditiei, in timpul zilei au loc evenimente sportive si activitati recreationale din cele mai indraznete – Maratonul Bucegilor, catarari pe stanca, rapel sau tiroliene,ateliere de aventura, iar serile sunt dedicate in exclusivitate concertelor. Noaptea de vineri va fi rock, astfel ca pe 24 iulie vor sustine concerte Alternosfera, Luna Amara, Robin and the Backstabbers, Firma.

Ca in fiecare an, Padina Fest este susutinut de catre Consiliul Judetean Dambovita prin Centrul Judetean de Cultura, Primaria Moroeni, Asociatia Salvatorilor Montani din Romania, Heineken Romania, Generali Romania, 360 Revolution, Hotel Pestera, Asociatia Mainoi, Smartatletic, ALIAT si multi altii.

Alternosfera
Pentru al doilea an consecutiv „Best Romanian Alternative Rock Band” (Metalhead Awards), Alternosfera este una dintre cele mai iubite, apreciate si puternice trupe rock ale ultimilor ani. Desi din Republica Moldova, Alternosferadominatopurilemuzicale din Romania, iar numarul extrem de mare de fani prezenti de fiecare data la concerte a propulsat trupa intr-o pozitie de top in zona rock-ului alternativ. Cu 16 ani de experienta, Alternosfera are la activ 4 albume si un EP: „Orasul 511” (2005), „Visatori cu plumb in ochi sau Ultima scrisoare catre femeia nordica” (2008), „Flori din groapa marianelor”, „Virgula” (2012), „Epizodia” (2013).
www.alternosfera.com | www.facebook.com/alternosfera |www.youtube.com/AlternosferaOfficial

Luna Amara (OFFICIAL)
Luna Amara este cea mai complexa si mai controversata aparitie muzicala a scenei rock romanesti din anii 2000 incoace. Cenzurata din cauza opiniilor politice transante, Luna Amara si-a format un public al sau, un public care vrea sa inteleaga mai mult, care vrea sa se implice mai mult. De-a lungul timpului, trupa a aparut pe prima pagina a mai multor cotidiene nationale datorita unor probleme de cenzura ivite la Cluj, Bacau si Alba-Iulia, dar si datorita unei interpretari pline de semnificatii politice la Stufstock Vama Veche, in direct pe postul national de televiziune.
www.youtube.com/lunaamaraband| www.luna-amara.ro|www.facebook.com/LunaAmaraBand

Robin and the Backstabbers
Robin and the Backstabbers au luat nastere in 2010 la initiativa solistului Andrei Proca, iar la scurt timp de la infiintare au atras atentia postului Radio Guerrilla. Prima piesa a fost Vanatoarea regala, cu un titlu inspirat din romanul cu acelasi nume semnat de D.R. Popescu. In 2012 apare primul lor album. Bacovia Overdrive vol. 1: Stalingrad. Primul dintr-o trilogie care va contine, in viitor si volumele Arhanghel’sk si Vladivostok, discul contine, in cuvintele trupei, "ceva intunecat si greu de urnit",cu accent pe overdrive, adica a duce lucrurile peste limita. Trupa a castigat Premul la Categoria „Cel Mai Bun Rock Alternativ” la On Air Music Awards in 2013, ocazie cu care a primit si Premiul pentru Artistul Anului, in cadrul aceluiasi eveniment.
www.facebook.com/RobinandtheBackstabbers

Firma
Firma, trupa icon a rockului alternativ romanesc, spargea tiparele si redefinea standardele pietei muzicale de la inceputul anilor 2000, devenind emblema unei generatii marcate de piese precum “La Orbire”, “Nimeni” si “Important”. Videoclipurile acestor piese au pus in evidenta o nuanta cinematografica a viziunii Firma, aprecierea lor la nivel international si national fiind dovedita de difuzarea lor pe VH1 si MTV Europe dar si de rulajul in heavy-rotation pe posturile televiziunilor autohtone (Atomic TV, MTV, TVR). Firma a fost prima trupa romaneasca nominalizata la o sectiune internationala – "New Sounds of Europe” si invitata sa performeze la gala MTV European Music Awards, in 2007 la München, dupa ce in 2004 fusese nominalizata la MTV European Music Awards la categoria "Best Romanian Act" si "Best Rock Band" la MTV Romanian Music Awards in 2005. In 2014, dupa o lunga perioada de creatie si detasare, Firma a revenit in forta si a daruit publicului un prim volum al albumului ”Descantece”. www.youtube.com/FirmaChannel |www.facebook.com/TrupaFirma

www.padinafest.ro | www.facebook.ro/padinafest |www.vimeo.com/padinafest | www.youtube.com/PadinaFestvideo |