De Citit : Știri

Operele Razboi si Pace, Cavalleria Rusticana si Pagliacci transmise in direct la Grand Cinema & More de la cele mai faimoase festivaluri din lume

| 01 iulie

Celebrele opere vor fi difuzate pe 16 şi 17 iulie, în exclusivitate în cinematograful din Băneasa Shopping City

București, 1 iulie 2014 – Grand Cinema & More îşi îmbogăţeşte agenda culturală cu două noi transmisiuni live spectaculoase. O nouă producție a operei Război şi Pace va fi difuzată din Sankt Petersburg miercuri, 16 iulie, în premieră mondială, începând cu ora 20:30. Cavalleria Rusticana şi Pagliacci vor fi difuzate pe 17 iulie, de la 22:30, ca parte a celebrului Festival de la Taormina, Sicilia.
Opera Război şi Pace pune în scenă una dintre cele mai apreciate creaţii ale lui Tolstoi sub semnătura compozitorului rus Serghei Prokofiev. Noua producție va fi regizată de britanicul Graham Vick, sub semnătura scenografică a lui Paul Brown. Spectacolul este condus de dirijorul Valery Gergiev, de la legendarul teatru Mariinsky II din Sankt Petersburg, ca parte a Stars of the White Nights Festival. Război şi Pace se bucură de o distribuție de excepție: Andrei Bondarenko, un bariton având calități vocale remarcabile, îl interpretează pe prinţul Andrei Bolkonski şi soprana Aida Garifulina, în rolul Nataşei Rostova.
Cavalleria Rusticana, o adaptare după o nuvelă scrisă de Giovanni Verga, este o operă într-un singur act aparţinând stilului „verismo opera”. Compusă în 1888 de Pietro Mascagni ca parte a unui concurs, opera a cunoscut un real succes în Europa şi în Statele Unite după câştigarea competiţiei. Spectacolul transmis de la Festivalul din Taormina, unul dintre cele mai apreciate evenimente de profil din lume, prezintă povestea controversată de dragoste a lui Turridu şi a Lolei, fiecare căsătorit cu altcineva. În rolurile principale îi găsim pe Fabio Armilato şi Giuseppina Piunti.
Succesul Cavalleriei Rusticane l-a inspirat pe Ruggero Leoncavallo să compună Pagliacci, o operă într-un prolog şi două acte. Bazată pe evenimente reale, opera a avut un succes instantaneu în rândul publicului.
Spectacolele Război şi Pace, Cavalleria Rusticana şi Pagliacci fac parte din stagiunea de vară de la Grand Cinema & More.
Mai multe detalii despre program sunt disponibile pe http://www.grandentertainment.ro.