De Citit : Știri

Noaptea Europeană a Muzeelor (Harta)

| 17 mai

Nuit européenne des musées | European Night of Museums
17 Mai 2014
Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a zecea ediţie. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc întotdeauna pe 18 mai.
Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul. Mai multe detalii despre Noaptea Europeană a Muzeelor puteţi găsi la adresa: http://nuitdesmusees.culture.fr Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) este partener oficial al evenimentului la nivel internațional, asigurând o promovare amplă și coerentă a activităților organizate de muzeele românești, în special prin intermediul site-ului creat în 2009,www.noapteamuzeelor.ro, dar și al unei campanii de promovare la nivel național. De asemenea, din 2011 RNMR coordonează și organizarea circuitului muzeal din București, care a fost inițiat în anul 2008 de către Muzeul Național de Artă al României.
Proiectul “Noaptea Muzeelor 2014. Aceeași noapte, scenarii diferite”, coordonat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, îmbogățește în acest an evenimentul prin promovarea a trei circuite pentru public între muzeele din București, Cluj şi Timişoara.
Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Parteneri: Muzeul de Artă din Cluj-Napoca şi Muzeul de Artă din Timişoara
Aplicaţia Noaptea Muzeelor România pentru telefoanele mobile, care se poate descărca de pe AppStore şi Google Play, vă pune la dispoziţie muzeele aşezate pe o hartă sau organizate pe judeţe în funcţie de distanţa până la acestea şi este disponibilă în română şi engleză.
Aplicaţia a fost dezvoltată de către Tourpipe în parteneriat cu Reţeaua Naţională a Muzeelor din România. Detalii aici
* Pentru a vă tine la curent cu ultimele noutăţi şi cu ultimele muzee înscrise, RNMR a făcut actualizări la site-ul oficial al Nopţii Muzeelor. Din acest motiv, câteva oraşe / muzee participante nu se regăsesc în aplicaţia pentru telefoane mobile.
Noaptea Muzeelor 2014 este sărbătorită de un număr mare de muzee din toată ţara:
Circuit muzeal în Bucureşti
Circuit muzeal în judeţul Cluj
Circuit muzeal în Timișoara
Noaptea Muzeelor în judeţul Alba
Noaptea Muzeelor în Arad
Noaptea Muzeelor în judeţul Argeş
Noaptea Muzeelor în judeţul Bacău
Noaptea Muzeelor în Baia Mare
Noaptea Muzeelor în Botoşani
Noaptea Muzeelor în judeţul Brașov
Noaptea Muzeelor în judeţul Caraș-Severin
Noaptea Muzeelor în Constanța
Noaptea Muzeelor în judeţul Covasna
Noaptea Muzeelor în Galaţi
Noaptea Muzeelor în Giurgiu
Noaptea Muzeelor în judeţul Gorj
Noaptea Muzeelor în judeţul Hunedoara
Noaptea Muzeelor în judeţul Iași – circuit coordonat la nivel local
Noaptea Muzeelor în Oradea
Noaptea Muzeelor în judeţul Prahova
Noaptea Muzeelor în Râmnicu-Sărat
Noaptea Muzeelor în judeţul Sibiu – Caravana Noaptea Muzeelor ASTRA
Noaptea Muzeelor în Slobozia
Noaptea Muzeelor în Târgovişte
Noaptea Muzeelor în Tîrgu-Mureş
Noaptea Muzeelor în judeţul Teleorman
Noaptea Muzeelor la Sighișoara
* Pe site-ul Nopţii Muzeelor România participarea muzeelor este anunţată doar pe bază de înscriere, prin urmare invităm vizitatorii interesaţi de anumite muzee care nu apar în program să contacteze reprezentanţii muzeelor respective pentru a afla cu certitudine dacă acestea sărbătoresc evenimentul şi nu au trimis către Reţeaua Naţională a Muzeelor din România informaţiile necesare până la data limită solicitată. Vă mulţumim