De Citit : Știri

Gala UNITER 2012 – editie aniversara 20 de ani

| 17 aprilie

Continuam sa evocam cei 20 de ani ai Galei Premiilor Uniter.

Ne bucuram ca inregistrarea primei editii din Gala Premiilor Uniter, cea care a avut loc in anul 1993 si pe care am facut-o publica a fost primita cu multa bucurie. Filmul are, pana in acest moment, peste 500 de accesari, iar la UNITER au venit mesaje in partea artistilor – emotionante si bulversante.

Evocarea celor 20 de ani continua cu editarea Ziarului Galei, un supliment al cotidianului Romania Libera, cu interviuri de la primii castigatori ai Galei, cu mesaje din partea castigatorilor de peste ani, cu un memento de aur in imagini fotografice din arhiva de fotografie a Galei Uniter.

De asemenea, UNITER va edita pentru aceasta editie aniversara un catalog – editie limitata – ce reprezinta un traseu fotografic al celor 20 de ani ai Galei Uniter cuprinzandu-i pe toti nominalizatii si premiantii celor 20 de editii. Un catalog de arhiva, un catalog remember despre un eveniment reper.

Pentru ca mai sunt putine zile pana la spectacolul Galei, reamintim ca Gala Premiilor UNITER va avea loc pe 23 aprilie, la Teatrul Odeon si fi transmisa in direct, incepand cu ora 21.00, pe TVR 1, Radio Romania Cultural si pe internet la adresele www.tvr.ro si www.uniter.ro

Iata si cele doua jurii care si-au pus amprenta asupra acestei editii a Galei.
Juriul de nominalizari a fost alcatuit din criticii de teatru Monica Andronescu, Ion Cocora si Ion Parhon iar juriul final, cel care va decide castigatorii in seara Galei are in componenta sa pe Puiu Antemir, scenograf, Jean Cazaban, critic de teatru, Mircea Morariu, critic de teatru, Rodica Negrea, actrita si Ludmila Patlanjoglu, critic de teatru.