De Citit : Știri

Fun Stuff: Iesi afara si numara stelele pentru campania Globe at Night

| 28 februarie

Alatura-te si tu campaniei Globe at Night, o campanie internationala de numarat stelele vizibile, in prag de seara, in localitati de-a lungul globului pamantesc.

Nu ai nevoie de niciun aparat special, numararea se face cu ochiul liber. Prin aceasta campanie se doreste realizarea unei harti a globului privind poluarea luminoasa.

Ajunsa la a 6-a editie, GLOBE at Night (Globul in timpul noptii) este structurata pe mai multe parti. Prima parte se va desfasura pana pe 6 martie si va consta in numararea stelelor din constelatia Orion. In zilele ramase noptile vor deveni senine in Romania, asa ca sunteti invitati sa va alaturati acestui demers global.

Aportul fiecaruia este foarte simplu de facut: in serile senine, iesiti afara undeva intre orele 20 si 22, identificati spre sud constelatia Orion si numarati stelele vizibile cu ochiul liber. Rezultatul il veti posta online pe pagina de internet a proiectului sau, de acasa sau direct de pe telefonul mobil.
Tu cate stele poti sa numeri?
Etapa a doua se va desfasura in perioada 22 martie – 4 aprilie, si va presupune numararea stelelor din constelatia Leul

Informatii complete despre campanie, precum si varianta in limba romana a "pachetului de familie" se gasesc pe internet la adresa www.sarm.ro si pe site-ul proiectului la adresa www.globeatnight.org.