De Citit : Știri

Filme noi si proiectii-eveniment la NCRR

| 13 ianuarie

Pe 17 ianuarie, Cineclubul filmului romanesc Luni de Film reincepe in forta cu proiectia Padurea spanzuratilor, unul dintre cele mai apreciate filme romanesti din toate timpurile, proiectie la care il vom avea ca invitat de onoare, pe reputatul regizor de teatru si film Liviu Ciulei.
Noul Cinematograf al Regizorului Roman sprijina filmul independent si organizeaza, duminica, 16 ianuarie, cea de-a doua proiectie publica in Romania a filmului Burta Balenei, de Ana Lungu si Ana Szel. Dupa proiectie, criticul Mihai Fulger va invita la o discutie cu regizoarea Ana Lungu.
Lourdes, de Jessica Hausner intra in programul NCRR. Povestea tinerei prizoniere a unui scaun cu rotile, hotarata sa mearga la celebrul loc de pelerinaj din Pirinei, pentru vindecare, a obtinut anul trecut patru premii la Festivalul de Film de la Venetia si Premiul pentru cea mai buna actrita (Sylvie Testud) oferit de Academia Europeana de Film.
Comedia nominalizata la Palme d’Or, Cannes 2009, In cautarea lui Eric, de Ken Loach, intra in program alaturi de productiile romanesti: Autobiografia lui Nicolae Ceausescu si Medalia de onoare, si cele franceze: Arta viselor, de Michel Gondry, Molière, de Laurent Tirard, Fata taiata in doua, de Claude Chabrol si Iluzionistul, de Sylvain Chomet.
sunteti asteptati in continuare la filmul cu 6 nominalizari la Globurile de Aur in 2011, Reteaua de socializare, de David Fincher; filmul care prezinta momentul in care a fost creat Facebook, cel mai revolutionar fenomen informatic de socializare de la inceputul acestui nou secol.
Copiii pot sa vada un nou film de animatie – Kérity si casa povestilor, de Dominique Monfery, premiat anul trecut la Anim’est drept Cel mai bun film de lungmetraj. Este o poveste minunata a unui baietel de 7 ani care descopera cum cartile sunt adapostul tuturor eroilor din literatura pentru copii, iar el trebuie sa le apere, pentru ca, daca parasesc biblioteca, odata cu ele dispar si povestile lor.
***
Click pentru programul filmelor din aceasta saptamana.