De Citit : Știri

F64 aniverseaza fotografia si invită 7 „Magnifici” ai imaginii pentru a explora Bucurestiul alaturi de pasionati

| 19 august

București, 19 august 2014
Astăzi, 19 august, fotografia împlinește 175 de ani. Este o doamnă respectabilă cu eleganța negrului, cu veselia culorilor puternice și cu mobilitatea celor mai portabile și versatile aparate foto.
F64 sărbătorește "nașterea" fotografiei internaționale și își invită fanii, publicul drag și fotografii la început de drum într-o plimbare prin București. Vor fi șapte fotografi gata pentru a-i îndruma și sfătui pe participanți. Vor fi șapte abordări diferite de la mentori și nenumărate imagini pe care participanții le vor face sau le vor povesti. Pe 19 august, de la ora 18.30, fotografii își întâlnesc ucenicii la F64, de unde vor porni la pas fotografic prin București. Înscrierile s-au făcut printr-un hashtag pe Facebook, iar fotografii sunt de abordări și renume diferite.
„Astăzi sărbătorim 175 de ani de fotografie, iar F64 este alaturi de ea si de oamenii care o apreciază“ , a declarat Marian Alecsiu, Co-Fondator F64.ro.
Andreea Retinschi îi va învăța cum să adapteze scena și personajul pentru ceea ce au nevoie și doresc să exprime.
Mirela Momanu, cu tușele ei de alb, negru și gri îi va învăța pe participanți cum se combină bucuria de a surprinde momente unice cu plăcerea de a explora.
Mihai Ștețcu este omul adrenalinei. În pozele sale sunt surprinse nu momentele la secundă, ci la milisecundă, imprimând pe senzorul camerei acea combinație spectaculoasă de adrenalină și sfidare a legilor fizicii.
Vlad Eftenie le va arăta celor din grupa sa acele mici lucruri și locuri din oraș, care merită imortalizate. Sau le va prezenta locurile pe care ei le credeau banale într-o nouă lumină.
Aurel Rapa va fi responsabilul cu clipele efemere, de la o strângere de mână a doi îndrăgostiți la cum să surprindă mai frumos și mai natural zborul unei păsări.
George Nicolae va "developa" fotografiile cu umor, cu replici din filme și seriale vechi românești.
Andrei Bîrsan este omul Bucureștiului, cel care l-a văzut și prezentat în atâtea ipostaze. Odată cu Bucureștiul a adus în ochii privitorului și pe acei oameni care fac orașul.
La invitația F64, au fost prezentate peste 200 de fotografii, fiind astfel selectați 140 de de fotografi entuziaști.
Amintindu-ne cuvintele lui Robert Capa: „Dacă pozele tale nu sunt suficient de bune, nu ești suficient de aproape“, acoperim zone precum Calea Victoriei, Cișmigiu, Ateneu, Gara de Nord, Piața Unirii, Pasajul Latin.
Cele mai bune fotografii vor fi expuse în magazinul F64.
O scurtă istorie a acestei aniversări
Începe în anul 1839 odată cu denumirea termenului „fotografie” de către Sir John Herschel. O documentare minimă în legătură cu realizarea primei fotografii din lume ni-l aduce în prim plan pe Joseph Nicéphore Niépce. Acesta a realizat în anul 1826 un instantaneu din camera sa de lucru pe care l-a numit “View from the Window at Gras”. Fotografia de peisaj a apărut după 8 ore de expunere. La 3 ani după acest experiment, mai exact pe 4 ianuarie 1829, Joseph Nicéphore Niépce a început un protocol de colaborare cu Louis Daguerre. După decesul lui Niépce, care a survenit la 4 ani de la iniţierea acestui parteneriat, Daguerre a continuat să experimenteze şi a apărut astfel „daghereotip-ul“, un „contur“ oferit descoperirii făcute de Joseph Nicéphore Niépce. Guvernul francez a intervenit în iulie 1839 şi a cumpărat drepturile de autor ale invenţiei. Informaţii cu privire la acest proces au fost făcute publice pe data de 19 august 1839 iar din acel moment, această zi a devenit data oficială a descoperirii fotografiei precum şi Ziua Internaţională Fotografiei.
Despre F64
F64.ro, lider pe piața echipamentelor foto-video din România, deține cel mai mare magazin de profil pe piața românească de comerț electronic: www.F64.ro. Cu o echipă de 130 de angajați, F64.ro înseamnă atât un spațiu fizic pentru o gamă variată foto-video, cât și un magazin online, unde clienții pot găsi pe stoc tot ceea ce au nevoie în materie de foto-video.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutati legate de fotografie si F64.ro, ne găsiți pe contul oficial de Facebook: https://www.facebook.com/F64.ro
F64.ro susţine pasionaţii de imagini, indiferent de ocupația acestora şi crede în ideea de fotografie ca stil de viaţă.