De Citit : Știri

Din 14 septembrie, Teatrul Apropo navigheaza cu Arca!

| 12 septembrie

Cea de-a 10-a stagiune a Teatrului ARCA din Clubul La Scena începe cu forțe proaspete, născute din asocierea cu Teatrul Apropo. Arca și Apropo nutresc aceleași convingeri legate de rostul teatrului, mai cu seamă în zona independentă. Ele cred în puterea teatrului, în capacitatea lui de a demola clișeele si răspunsurile prefabricate cu care ne bombardează societatea contemporană. Atât Arca, teatrul din Clubul La Scena, cât și partenerul său, Teatrul Apropo, doresc nu doar să-și amuze spectatorii, ci mai ales să-i surprindă, să le redeschidă apetitul de a-și pune întrebări într-o lume care pare că le știe pe toate și că-și arogă dreptul de a gândi în locul nostru. În acest scop, va fi abordată preponderent dramaturgia contemporană.
ARCA și Apropo te așteaptă începând cu 14 septembrie, în Clubul La Scena și te invită să descoperi tu însuți că teatrul poate fi mult mai mult decât simplu divertisment. Că, dincolo de râsul dezlănțuit, ți se poate deschide o perspectivă nouă asupra propriei tale vieți, de aici și acum. Stagiunea începe în forță, cu trei premiere: „Nu, mulțumesc!” – regia Victor Scoradeț și „Radio Live: Laugh Story” – regia Theo Herghelegiu. În această săptămână inaugurală vor fi reluate și unele spectacole de succes din stagiunile precedente: „COMEDY. SHOW”, spectacol care amenință să bată recordul de longevitate, „Fata cu cărămida în gură”, „Accidente înspăimântătoare pe terenul de joacă”, „Pinalti” sau „Încurcă lume”.
Teatrul ARCA a luat ființă ca proiect al Fundației ParteR în urmă cu 10 ani. A debutat cu „Top Dogs” (Șomeri de lux), de Urs Widmer, piesă de mare succes internațional. În acest spectacol au evoluat mulți dintre marii artiști ai scenei românești: Valeria Seciu, Victor Rebengiuc, Șerban Ionescu, Claudiu Bleonț, Ionel Mihăilescu, Ozana Oancea, Mihai Dinvale. Ei au fost urmați de actori valoroși din generațiile mai noi. Tot aici a fost produs, în colaborare cu Teatrul Inexistent, și cel dintâi musical 100% românesc, „Supermarket”, de Theo Herghelegiu, pe muzica originală a lui Eduard Petru Jighirgiu.
Teatrul Apropo este cel mai nou teatru independent din București și te invită să descoperi alte forme de exprimare teatrală decât cea clasică. El promovează spectacole de teatru experimental, cum ar fi „Brioc” – primul spectacol de teatru-labirint din România, precum și spectacole de teatru-dans și teatru-concert. Pe lângă abordarea repertoriului contemporan, Teatrul Apropo își dorește să revină și asupra textelor clasice, pentru a descoperi acolo acel nucleu care vorbește sensibilității noastre contemporane.