De Citit : Știri

Concert farfarello feat. Ovidiu Lipan Tandarica

| 31 iulie

Renumita trupă farfarello va concerta vineri, 08 august 2014, de la ora 23:00, la Papa la Șoni în Vama Veche şi joi, 14 august 2014, de la ora 21:00, la Clubul Țăranului Român din Bucureşti. Mani Neumann, neamţul cu „suflet de român“, îi va avea alături pe scenă pe Ulli Brand (chitară) si Ovidiu Lipan Țăndărică (percuţie).
32 de ani de muzică pentru farfarello înseamnă în primul rând vioară, blockflöte, percuţie & chitări acustice pe 6 şi 12 corzi. Pentru Germania dar şi pentru alte ţări este suficient un afiş pe care să se afle scris numele farfarello, pentru ai atrage pe toţi cei care iubesc muzica adevărată. Mani Neumann (vioară, blockflöte) şi Ulli Brand (chitară), membrii fondatori ai trupei farfarello, au concretizat în toţi aceşti ani de activitate o carieră muzicală impresionantă care nu lasă loc de prea multe cuvinte. Peste 3.500 de concerte în toată lumea imortalizate si pe dvd, 18 albume lansate în toată această perioadă, colaborări cu muzicieni celebrii precum toboşari Mike Barsimato şi Herb Quick, muzicienii Tony Putrino şi Chris Thomson (Manfres Mann’s Earth Band) şi mulţi alţii.

În Vama Veche şi Bucureşti farfarello o să ne încânte în formula "Solo zu 2’t feat. Ovidiu Lipan Tandarica". Cei 3 mari artişti vor combina folclorul est-european, cu jazz-ul, rock-ul şi chiar muzica clasică.
Scurte date biografice:

Mani Neumann, supranumit şi Der Teufelsgeiger (Violonistul Diavolului), este considerat un maestru al viorii şi blockflöte. Este cunoscut în România şi ca urmare a activităţii sale de violonist în legendara formaţie Phoenix în cadrul căreia a cântat din anul 1978. A fost onorat cu premiul MTV – Lifetime Award şi decorat de Preşedintele României cu ordinul „Meritul cultural“ în gradul de „Cavaler“ pentru merite culturale deosebite aduse României ca urmare a activităţii sale în trupa Phoenix. Din 1982 cântă împreună cu Ulli Brand în formaţia farfarello.
Ulli Brand este considerat a fi unul dintre cei mai buni chitarişti din Europa, fiind recunoscut pentru stilul său unic în care interpretează muzica la chitara acustică cu 6 şi 12 corzi. Specialitatea lui este chitara acustică pe care o combină cu diferite efecte de ecou polifonice. Prin această combinaţie, Ulli face ca sunetul farfarello să fie unic, autentic şi original, reuşind astfel prin modul în care menţine atât armonia, cât şi basul cu o singură chitară acustică, să înlocuiască o întreagă orchestră. Solo-ul lui din melodia „Durchzug” este cel mai bun exemplu în acest sens. Acesta îţi creează impresia că pe scenă se află mai mulţi chitarişti, nu doar unul. Ulli Brand mai cântă, pe lângă farfarello, şi în trupa Aerotones, un quartet de muzicuţă unde, pe lângă chitară, interpretează la muzicuţă şi voce.

Ovidiu Lipan Țăndărică, un alt nume cu greutate pe scena românească, remarcat în "Roşu şi Negru", a cunoscut gloria cu Phoenix, fiind cotat cel mai bun toboşar al tuturor timpurilor fiind decorat cu ordinul "Meritul cultural" în gradul de "cavaler". A colaborat cu muzicieni precum Ginger Baker, Herman Rarebell (Scorpions), Joachim Witt, Gheorghe Zamfir, Grigore Leşe. În prezent face parte din proiectul "Pasărea Rock".