De Citit : Știri

Ceai, biscuiti, Cultura si Normalitate

| 19 decembrie

Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate – ARCEN lanseaza astazi, luni, 19 decembrie 2011, incepand cu ora 19.00, cel de-al treilea sezon al Programului de serate-culturale si conferinte pentru tineret intitulat “Ceai, biscuiti, Cultura si Normalitate”, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”.

Programul ARCEN de serate-culturale si conferinte isi propune sa aduca in fata publicului larg personalitati de exceptie ale culturii romanesti, intr-un cadru relaxat, sa le provoace la dialog si sa dezbata teme si probleme mai putin discutate astazi in spatiul public, dar extrem de incitante si care invita la reflectie.

Programul “Ceai, biscuiti, Cultura si Normalitate”, initiat de ARCEN in anul 2010 este, ca durata, cel mai mare proiect al tinerilor voluntari, urmand a se desfasura pe o durata de 4 ani.

Cel de-al treilea sezon al Programului ARCEN debuteaza cu tema “Romania Culturala si senzatia inutilitatii”, conferinta fiind sustinuta de eseistul, jurnalistul, criticul si istoricul literar Dan C. Mihailescu, care intra in dialog cu cei prezenti in Aula de la BCU.

In deschidere, ARCEN prezinta un reportaj despre importanta culturii in societatea romaneasca de astazi si despre senzatia inutilitatii resimtite de tot mai multi tineri, reportaj pe marginea caruia invitatul special, Dan C. Mihailescu, va discuta impreuna cu cei prezenti in sala.

Ca de fiecare data, voluntarii Asociatiei Romane pentru Cultura, Educatie si Normalitate- ARCEN ii intampina pe participantii la eveniment cu o portie de cultura, ceai cald si biscuiti.

Debutul celui de-al treilea sezon al Programului de serate-culturale si conferinte pentru tineret “Ceai, biscuiti, Cultura si Normalitate” este unul festiv, urmand a fi anuntate si celelalte teme care vor fi dezbatute pana in decembrie 2012.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”.

Intrarea la eveniment este gratuita si se va face in limita locurilor disponibile.