De Citit : Editoriale

Dimineata in filmele americane

| 05 februarie

3 lucruri insuportabile

1. Sarutul de dimineata. Daca nu esti bebelus, daca nu ai mancat doar ambrozie cu suc de trandafiri in ultima saptamana, cel mai bun lucru inainte de a-i baga limba in gura cuiva sau macar de-a te apropia de o alta fiinta, ar fi sa te duci la baie si sa te speli pe dinti. E simplu. De dimineata, cand te trezesti, iti miroase respiratia neplacut. Puti, cu alte cuvinte (mai exact, cu alt cuvant). Somnul e o forma de putrefactie, iar iubirea nu poate sa invinga chestia asta decat tinandu-se de nas.
2. Sa-ti aprinzi o tigara imediat cum ai deschis ochii. Sunt unii care cauta cu mana la capul patului, scot o tigara Marlboro, si o aprind. Apoi, trag asa, ganditori, apasati de univers, de destin si de alte cuvinte pe care le umplu cu rotocoale de fum expirate flegmatic. Cei care fumeaza stiu ca, daca-ti aprinzi atunci o tigara, e ca si cum ai bea un pahar de pioneze amestecate cu nisip.
3. Gagicile care adora sa fie servite la pat cu micul dejun. Ele sunt inca adormite, se tavalesc in asternuturi si urdori cand intra masculul si le aduce pe o tavita foietaj cu cafea. Cind mananci dimineata, trebuie sa te gandesti ca ultima masa, cina, este inca in tine. Tu poate nu vrei sa mergi la baie, dar ea poate vrea. Ea, cina.