De Citit : Știri

Caravana Serile Filmului Gay

| 31 ianuarie

Serile Filmului Gay este festivalul de film consacrat în România care adună la Cluj-Napoca, la o singură ediţie, peste 70 de filme, scurt şi lung metraje, documentare, cu tematică LGBT (persoane lesbiene, gay, bisexuali, transgender).
Festivalul a trăit cea de-a noua ediţie a sa în 2012, şi are drept atribut unic şi lăudabil faptul că este organizat aproape în exclusivitate pe baza de voluntariat, de către membri ai comunităţii LGBT din Cluj, împreună cu prietenii acestora, ceea ce îi permite să fie un festival complet necomercial, unde intrarea la vizionările de filme şi la multele evenimente asociate este liberă.
Este o ocazie specială să putem aduce filmele care au rulat în cadrul SFG 2012 la Bucureşti, pentru ca oricine este interesat să înveţe despre viaţa persoanelor LGBT şi să socializeze într-un mediu prietenos şi artistic să poată face asta, pe parcursul a trei seri, între 14 şi 16 februarie, la Casa Carol 53, bdul. Carol, nr. 53, Bucureşti.
Acest eveniment reprezintă iniţiativa echipei de voluntari din Bucureşti ai programului “Eu sunt! Tu?”, sprijiniţi de echipa festivalului Serile Filmului Gay din Cluj Napoca.