De Citit : Știri

booty Looting cu Wim Vandekeybus la eXplore dance festival

| 02 octombrie

booty Looting, cel mai recent spectacol al companiei ULTIMA VEZ, îl readuce la București pe Wim Vandekeybus, unul din cei mai importanți artiști europeni din ultimii 25 de ani.

Informatii suplimentare booty Looting / ULTIMA VEZ / 2,3,4 octombrie 20H00 /WASP: Pentru spectacol exista un numar limitat de locuri. De aceea, intrarea (20 lei)/invitatie se face pe baza de rezervare la adresa [email protected] sau la numarul 0748030766. Va asteptam!
A sosit momentul unuia dintre cele mai așteptate evenimente ale anului. eXplore dance festival prezintă, în premieră în România, booty Looting, cel mai recent spectacol al faimoasei companii de dans, Ultima Vez, la numai câteva luni de la răsunatorul succes al premierei din cadrul Bienalei de la Veneția, și reprezentațiile ulterioare din Praga și Viena.
Pregătiți-vă să fiți catapultați într-un mix fascinant de mișcare, muzică, teatru și fotografie în datele de 2, 3 și 4 octombrie, de la ora 20.00, la un spectacol care îi va face pe mulți să exprime cu greu în cuvinte energia dansului. La WASP (str. Ion Minulescu, 67-93).

Compania belgiană Ultima Vez împlinește anul acesta 25 de ani de la înființare, iar fondatorul său, coregraful și regizorul Wim Vandekeybus, vede acest moment ca pe o ocazie de a privi la ce îi așteaptă de acum înainte.

Wim Vandekeybus spune despre booty Looting, ultima lui producție, că este o experiență foarte personală. Departe de a fi un feel-good play, cere foarte mult din partea publicului. Pe scenă sunt 8 artiști: 6 performeri, muzicianul Elko Blijweert și fotograful Danny Willems. Fotograful contribuie la distorsionarea memoriei. Fascinat de puterea generată de fotografie, Wim Vandekeybus declară că aceasta adaugă întoteauna ceva, transformă sau omite, și înșeală privitorul. Danny Willems fotografiază în timp real pe scenă iar rezultatele sunt proiectate pe un ecran de mari dimensiuni. În acest mod, publicul poate urmări atât procesul real, cât și ficțiunea: rareori ceea ce se întâmplă pe scenă coincide cu imaginea de pe ecran. Fotografia poate crea sau modifica amintiri.

Wim Vandekeybus se reîntoarce la București după succesul cu Monkey Sandwich din 2010, prezentat în cadrul eXplore dance festival #5.
Cel mai recent spectacol al companiei, booty Looting, combină diferite medii într-un întreg autentic și coerent, demonstrând faptul ca Wim Vandekeybus rămâne una dintre cele mai importante voci în dansul contemporan, testând de fiecare dată limitele a ceea ce publicul se așteaptă de la un spectacol de dans.

booty Looting promite a fi spectacolul care va marca ediția a 7-a eXplore dance festival, și, cu siguranță, rămâne evenimentul anului în artele spectacolului.