De Citit : Știri

Baz Luhrmann se gandeste la o ecranizare 3D a Marelui Gatsby

| 10 ianuarie

Regizorul american Baz Luhrmann s-a gandit sa intre pe piata filmelor 3D cu o ecranizare dupa Marele Gatsby. Desi nu a luat o decizie definitiva in acest sens, Luhrmann a lucrat la deja la adaptarea romanului pentru marele ecran.
Ideea poate parea putin socanta la prima vedere pentru ca actiunea din Marele Gatsby este plasata in America anilor ’20. Astfel, pentru a recrea atmosfera specifica acelor vremuri nu e nevoie in mod deosebit de tehnica 3D insa Luhrmann probabil ca pregateste ceva surprinzator.
Aflat recent la un targ de specialitate la Las Vegas, regizorul a vorbit cu Oliver Stone despre ideea unui film 3D iar acesta l-a avertizat pe Luhrmann sa nu se “incumete la un astfel de proiect daca nu are un buget pe masura”.
Luhrmann si-a facut publica intentia intr-un articol aparut in The Hollywood Reporter.
Baz Luhrmann este printre cei mai bine cotati regizori de la Hollywood si de numele sau sunt legate filme spectaculoase dar cu succes de box office precum Moulin Rouge, Romeo + Juliet sau Australia.
Romanul lui F. Scott Fitzgerald, Marele Gatsby nu este la prima ecranizare, dintre ele, notabile fiind cea din 1926 si cea din 1974, cu Robert Redford si Mia Farrow.