De Citit : Știri

Batalia finala din Red Bull BC One se va da la Rio

| 06 decembrie

Batalia finala din Red Bull BC One se va da la Rio

Red Bull BC One, cel mai important eveniment de B-Boy-ing din lume, se va desfasura in acest weekend la Rio, in Brazilia. La Red Bull BC One Rio, 16 dintre cei mai buni B-Boys din lume se vor bate pentru titlul de campion mondial.
Orasul de pe coasta Braziliei este locatia perfecta pentru ultima etapa din seria mondiala avand in vedere influenta puternica a stilurilor capoeira si ginga in B-Boy-ing. 2012 a fost anul cu cea mai mare participare la nivel mondial, de la crearea competitiei Red Bull BC One in 2004, peste 1.000 de B-Boys concurand in etapele de calificare din 60 de tari diferite, inclusiv Romania. Dupa preselectiile locale, au urmat sase evenimente regionale, in America de Nord, America Latina, Europa de Est, Europa de Est, Asia Pacific si zona Orientul Mijlociu & Africa, pentru ca cei mai buni sa ajunga in marea finala de la Rio.
Castigatorii evenimentelor regionale, DOMKey (SUA), Klesio (Brazilia), Lil Zoo (Maroc), Mounir (Franta), Shorty Force (Coreea de Sud) si Slav (Bulgaria), se vor infrunta cu americanul Roxrite din San Diego, campionul en-titre al competitiei. Alaturi de acestia, in lupta pentru titlul mondial vor intra si alti 9 finalisti alesi de un juriu international de experti: Arex (Columbia), Sunni (Marea Britanie), Vicious Victor (SUA), Kid David (SUA), Junior (Franta), ExacT (Rusia), Differ (Coreea de Sud) si Hill (Mexic). Specialistii asteapta cu nerabdare evolutia copilului minune din Japonia, Issei (15 ani), care s-a remarcat la nivel mondial dupa ce a castigat turneul R16 din Coreea.
DJ-ul Hip Hop Skeme Richards va pune muzica, iar rapper-ul brazilian Dughettu va fi MC-ul serii. Legendarii B-Boy Kwikstep si CROS1 vor comenta duelurile pentru cei care vor urmari competitia online. In Romania, evenimentul care se va desfasura la sala Fundição Progresso, va putea fi urmarit online pe site-urile www.sport.ro si www.redbull.ro.