De Citit : Știri

BALUL ARHITECTURII

| 22 mai

CONCEPT
Balul Arhitecturii a devenit in ultimii ani un eveniment cu notorietate in viata studenteasca din Bucuresti, fiind singurul bal mascat cu traditie. Acesta continua obiceiul celor organizate pentru bobocii de la Arhitectura in anii ’70-’90.
Balul se desfasoara anual, cu peste 2000 de participanti si o vizibilitate de peste 7000 de persoane, in incinta “reinventata” a Universitatii de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” din Bucuresti.
Evenimentul are la baza un concept unic, atat prin locatia neconventionala, cat si prin amenajarea celor 7 spatii de desfacurare. Astfel, spatial principal de la parter este completat de sase spatii secundare de la etajul 1, fiecare abordand subtheme diferite ale temei-cadru, atat prin amenajarea lor, cat si prin muzica aleasa.
ISTORIC
In 1959, cu ocazia celebrarii a 500 de ani de la prima atestare documentara a orasului Bucuresti, studentii anului V au fost implicate intr-o serie de activitati si un concurs intre ateliere (“Cine stie castiga?”). la finalul acestui mic festival, cativa student au organizat o petrecere tematica, cu costume de epoca, intr-un decor inedit, in incinta Universitatii de Arhitectura si urbanism “Ion Mincu”. Intregul eveniment a fost un real succes si astfel a luat nastere “Carnavalul anului 5”, transformat ulterior in Balul Arhitecturii.
Evenimentul nu prezinta un simplu bal al bobocilor, ci mai degraba un eveniment de amploare pentru toti studentii universitatii si totodata pentru intreaga miscare studenteasca.
In fiecare an asociatia studentilor incearca, printr-o tematica diferita si cat mai atractiva, dar si prin amenajarea celor 6 ateliere de la etajul 1 si a spatiului de la parter intr-un mod cat mai ingenios, sa promoveze o imagine cat mai buna a Universitatii de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” si a studentilor sai.
Deoarece anul acesta de implinesc 55 de ani de la organizarea primului bal, tema cadru a acestei editii este una aniversara.