De Citit : Știri

“Anonimul” la Noul Cinematograf al Regizorului Roman

| 17 august

Dupa ce saptamana trecuta, la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii, a avut loc deschiderea oficiala a celei de-a VI-a editii a Festivalului International de Film Independent Anonimul, in saptamana 18-23 august, la Muzeul Taranului Roman va avea loc Retrospectiva Festivalului Anonimul 2009.
Vor fi prezentate:
– 6 din cele 7 titluri propuse de selectorul Ludmila Cvikova pentru competitia de LUNGMETRAJE;
– SCURTMETRAJE de fictiune si de animatie selectionate de catre criticul de film Irina Margareta Nistor si de Ludmila Cvikova si scurtmetraje romanesti aflate in afara competitiei;
– principalul program paralel – Actori deveniti regizori si producatori;
– unul din titlurile incluse in sectiunea ECO DOCS a Festivalului de Film Anonimul, Playground de Libby Spears expune industria sinistra a exploatarii sexuale a copiilor, o industrie de o generalitate si actualitate nerecunoscute. Produs de catre George Clooney si Julia Ormond, filmul ar putea fi incadrat si in sectiunea OFF Actori deveniti regizori si producatori.
In 2008, Festivalul de Film Anonimul prezenta sub titulatura Actori in spatele Camerei titluri regizate de Isabella Rossellini, Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston, Gael Garcia Bernal, Joseph Fiennes, Ben Affleck, Sean Penn. Datorita succesului la public, programul este continuat si extins in 2009, la Actori deveniti regizori si producatori.
“Din tot anonimatul, incepe sa se iveasca ideea de prestigiu – prestigiul ca suma a unei liste de cuvinte ca discretie, modestie, pasiune, consecventa, chiar modestie si generozitate. Spre acolo se indreapta acest festival!”, a declarat Marcel Iures, presedintele Festivalului.
Vezi programul complet din aceasta saptamana AICI!
Sursa: NCRR.