De Citit : Știri

2012 ACT-Q Calendar – New Beginnings, primul calendar destinat comunitatii gay din Romania

| 09 decembrie

Pentru prima data, in Romania, la initiativa organizatiei ACT-Q Romania, opt artisti fotografi din intreaga lume si-au unit fortele, pentru a lansa 2012 ACT-Q Calendar – New Beginnings, primul calendar de arta homoerotica (in acest caz, fotografie cu nuduri masculine) destinat sustinerii campaniei de strangere de fonduri pentru infiintarea primului Centru Cultural LGBT la Bucuresti.
Artistii romani Bogdan Stanga si Mircius impreuna cu Dylan Rosser (Marea Britanie), Alex Bego (Rusia), Haikal Noyes (Germania), Norm Yip (China), Joe Mazza (Statele Unite), Petr Kottnauer (Cehia), si-au oferit sprijinul, donand fotografiile lor pentru publicare in calendar si sustinand campania New Beginnings.
Calendarul, editat in conditii tipografice de exceptie, in format A3 si avand 28 pagini, nu va fi pus in vanzare ci va fi oferit gratuit tuturor celor ce vor contribui cu o donatie minima de 60 lei. Primul lot va iesi de la tipar in jur de 20 decembrie iar al doilea in jur de 7 Ianuarie. Donatile se primesc incepand de astazi iar livrarea calendarului se va face prin posta la adresa furnizata de donator (il puteti trimite si cadou celor dragi). DONEAZA ACUM!
Campania lansata de ACT-Q Romania cu sprijinul unor artisti internationali are ca scop strangerea de fonduri in vederea implementarii primului Centru Cultural LGBT la Bucuresti. Necesitatea unui asemenea centru intr-o Capitala Europeana este cu atat mai mare cu cat, in Romania, homofobia si discriminarea sunt inca la cote alarmante.

"Caracterul cultural va conduce la o crestere a procentului de interactiune intre comunitatea LGBT si societate, sporind gradul de toleranta si ajutand activ la imbunatatirea perceptiei persoanelor LGBT. In acelasi timp, speram ca in urma campaniei sa beneficiem de un sprijin mult mai mare si din partea artistilor romani, ei fiind un exemplu mult mai bun pentru societatea romaneasca", se arata intr-un comunicat de presa emis de Asociatia ACT-Q Romania.