De Citit : Editoriale

Supa reincalzita

| 30 august

I-a stat inima. Ca in urma cu zece, unsprezece ani… Aceeasi senzatie de gol in stomac, acelasi avant, aceeasi emotie de nicaieri. Caldura incolacita de un soi de raceala umeda, pe sub camasa, lipita de sira spinarii. Numai ca, acum, ea nu mai e fetiscana care i-a frant inima, nu mai e nebuna cu burta lipita de coaste, nici descreierata care-l baga in toate incurcaturile… Nici defectele de odinioara nu mai sunt aceleasi. Fardul ii lumineaza fata fara sa-i incarce tenul, genele au exact cat rimel trebuie, iar sutienul push-up ii scoate la bataie sanii (mici). La douazeci si noua de ani, femeile sunt de o mie de ori mai periculoase. E ultima stralucire a tineretii adevarate, iar corpul se da peste cap sa ia mintile oricui.
Pipaie cu degete nesigure halba din fata lui. Racoarea ii da un strop de siguranta. Ridica din nou privirea. Ea e. I-au stat cuvintele-n gat. Doar ca ochii ei il parcurg tacticos si putin nedumerit: "Tu esti? Chiar tu esti?"
E drept, si el s-a schimbat. Nu mai e jigaritul defazat, imbracat ca naiba, nu mai e cu capu-n nori, nici nu mai crede ca tot ce zboara se mananca. Viata l-a invatat tot. Acum poate sustine privirea unei femei si stie ca, numai pe termen foarte scurt, viata se invarte in jurul sexului. Timpul e mult mai important, admiratia, jocul, aluzia – in fine, toate nimicurile care fac ca viata sa merite sa fie traita. Si sexul, fireste, dar altfel de sex ca-n tinerete. Unul de calitate. Si zambeste, mandru pe dinauntru.
Din cauza asta, se privesc cu o curiozitate mai mare ca la-nceput. Se ridica simultan in picioare. Se indreapta absolut hotarati unul spre altul. Amintirile (care i-au facut sa planga in hohote) le dau acum fiori, sunt mai erotice ca niciodata. Le povestesc si le repovestesc cu inflorituri si cu o emotie care-i apropie, minut de minut, ii indeasa unu-ntr-altul. Ceva foarte cald si foarte parfumat adie-n creier.
Urca scarile imbratisati. Printre saruturi, intrebari mici, gafaite: "Unde te-ai ascuns? Unde-ai fost? Daca ai sti…" Usa, indaratnica, nu se lasa deschisa. O inving, inclestati. Casa nu mai trebuie luminata, o stiu pe dinafara, chiar daca odaile unui burlac sunt pline de nimicuri nefolositoare. Isi scot hainele fara sa-si intrerupa sarutul. Corpurile se recunosc, se doresc pentru totdeauna.
Dimineata ii gaseste imbratisati si satisfacuti. In definitiv, asta a fost tot… o scurta cearta… o despartire care a durat zece ani. Soarele se strecoara printre jaluzele si lumineaza umarul catifelat al femeii, parul revarsat pe perna. Ea deschide ochii. Nu se privesc, in lumina zilei si o jena stranie se strecoara intre ei. Unde le-a fost mintea? Nu mai e ce a fost, unde e dragostea de altadata? Unde e bucuria diminetii? Se imbraca absent, cu gesturi teribil de controlate. Pai asta e o supa reincalzita!