De Citit : Recomandări

Formatia saptamanii: WHITESNAKE

| 29 martie

Fresh si de la capat
De obicei, atunci cand vorbim despre Whitesnake ne gandim imediat la David Coverdale, cel care de mai bine de trei decenii este sufletul acestui grup extrem de important pe scena rockului mondial.

In ultimii ani s-a tot zvonit ca trupa se va destrama, ca nu va mai scoate niciun disc, dar iata ca lucrurile stau cu totul altfel.
Recent, Whitesnake a bifat un nou material discografic, iar anul 2011 va insemna un altul in care David Coverdale & Co ne va incanta live (pe 3 iulie il veti vedea live la Bucuresti).
Revenind la noul album de studio, intitulat Forevermore, va pot spune ca avem de-a face cu un album tipic pentru Whitesnake in noul mileniu, unde melodicitatea si latura hard se imbina asa cum trebuie.
Acest al unsprezecelea album din palmaresul Whitesnake este o reusita in cele din urma cu toate ca piesele nu mai beneficiaza de ideile inspirate din anii ’80.

Totusi, cele 13 noi piese sunt animate, au o prospetime aparte, iar vocea lui Coverdale a ramas neschimbata. Partea de chitare este un pic mai energica asa ca, in aceste conditii, Forevermore a iesit un produs ceva mai consistent in comparatie cu precedentul,Good To Be Bad, editat in 2008.
Noul set de piese intineresc grupul din punct de vedere conceptual ba chiar, ii deschide noi porti pentru un eventual viitor disc de studio. Unele scheme de executii stilistice aduc ceva in plus pentru Whitesnake-ul zilelor noastre si vocea inconfundabila a lui David Coverdale completeaza perfect intregul mecansim. Astfel, piese precum All Out Of Luck, Love Will Set You Free sau Love And Treat Me Right ies din prima in evidenta atat prin calitatea compozitionala, cat si prin abordarea dintr-un alt punct de vedere a intregului pachet sonor.
Nu stiu daca acesta va fi sau nu ultimul album Whitesnake, dar cert este ca trupa merita o atentie pentru faptul ca a ramas ancorat in propriul sistem care l-a facut celebru, dar si pentru calitatea acestui album ce nu face compromisuri.
Whitesnake va fi de vazut live pe 3 iulie la Bucuresti sub egida festivalului Rock The City alaturi de Judas Priest. Click pentru detalii festival si informatii bilete.
Titlurile pieselor de pe Forevermore: Steal Your Heart Away, All Out of Luck, Love Will Set You Free, Easier Said Than Done, Tell Me How, I Need You (Shine a Light), One of These Days, Love and Treat Me Right, Dogs in the Street, Fare Thee Well, Whipping Boy Blues, My Evil Ways, Forevermore.
Citeste si:
– Formatia saptamanii: AMON AMARTH;
– Formatia Saptamanii: FLOTSAM & JETSAM;
– Artistul saptamanii: BRIAN ROBERTSON.