De Citit : Recomandări

Formatia saptamanii: SIRENIA

| 02 februarie

Incursiuni in goticul norvegian
Scena norvegiana este cunoscuta mai mult drept una dedicata sonoritatiilor extreme, dar printre nenumaratele trupe de black si death, se gaseste si una ceva mai melodica pe nume SIRENIA.
Si-a inceput activitatea in 2001 si s-a impus destul de repede pe teritoriul gothic metal mai ales datorita vocii feminine.
N-a venit cu nimic deosebit pe o scena care la vremea respectiva era deja blindata de multe alte formatii de calibru, dar fiecare album al sau a fost apreciat in cele din urma pentru sinceritate, bun gust si echilibru intre latura melodica si cea mai heavy.
Ultima creatie Sirenia, The Enigma Of Life, este al doilea album tras cu cea de-a treia voce feminina, Ailyn, si este o continuare fireasca a precedentului material discografic.
The Enigma Of Life propune 12 noi compozitii plus doua bonus-uri, piese ce intra intr-o zona gothica cu influente simfonice. Noul set de piese arata un Sirenia ce doreste o oarecare schimbare sonora, una nu radicala, dar anumite elemente dovedesc inca de la prima auditie ca norvegienii incearca si alte traiectorii.
Fazele melodice oferite de catre Ailyn, partiile mai dure produse de Morten dau farmec acestui nou album, care se situeaza pe o pozitie onorabila in domeniu chiar daca in zilele noastre astfel de sonoritati sunt un pic depasite.
Dar, Sirenia nu tine cont de moda si merge pe drumul sau, iar daca sunteti nostalgici dupa astfel de sonoritati cu siguranta o sa va incante The Enigma Of Life si mai ales piese precum Fallen Angel, All My Dreams si This Lonely Lake, piese ce acopera tot bagajul muzical de care discpune Sirenia in acest moment.
Daca scoatem din calcul originalitatea si latura conceptuala, Sirenia ramane macar cu sinceritatea si tot e ceva in zilele noastre. Pentru faptul ca trupa n-a facut compromisuri si ca a reusit sa se mentina in ciuda deselor schimbari de componenta, merita sa fie trupa saptamanii cu toate ca nici The Enigma Of Life nu este un album de dat la o parte.
Citeste si:
– Formatia saptamanii: STRATOVARIUS;
– Formatia saptamanii: EVERGREY;
– Formatia saptamanii: MOTORHEAD.
***
Click pentru cele mai recente stiri by Lenti Chiriac.