De Citit : Editoriale

Plagiati, ostenii mei?!

| 04 iulie

Plagiem, Maria Ta!

Propun infiintarea unei Comisii Nationale de Cercetare a Plagiatelor Din Toate Domeniile Posibile (CNCPDTDP). Comisia ar trebui sa inceapa activitatea in regim de urgenta. Primul teritoriu al interventiei energice e zona plagiatelor din arhitectura. Subiectul cercetarii – toate clonele marlanesti care adapostesc esteti de mare angajament, oameni sensibili la frumos, plecati pe calea construirii cu orice pret a unor casoaie, ca niste ciuperci otravitoare. Aceste plagiate strepezitoare de dinti se recunosc prin: forme si volume tembele, unghiuri capietoare, culori vomitive, jaluzele de birou, balustrade de inox, coloane de ipsos, geamuri de plastic bombat de-ti vine sa lesini, si nu mai zic mai departe ca fac o criza de nervi.
Comisiam delibereaza cate 5 secunde pentru fiecare caz. Chiar si asa, or sa fie cativa ani de deliberari. Un alt teritoriu de cercetare e mersul de fotbalist. Acest fel de a umbla e plagiat cu nerusinare de largi paturi ale populatiei de mall, de terase cu fite, si de cluburi de spume. Fara sa se citeze sursele, o groaza de compatrioti merg ca Mutu, Pulhac, Mihai Costea si N’Doye. O alta zona a plagiatului dezlantuit e felul in care mitocanii isi parcheaza masinile. Fara a folosi ghilimele, aceasta specie de papagali, maimutoi si plagiatori inraiti parcheaza identic, in cel mai nesimtit fel cu putinta, neiertand nici locurile rezervate persoanelor cu dizabilitati.
Tot fara ghilimele, se folosesc pe scara larga si hainutele trendy, palariutele si ochelarii hipsteresti, alaturi de tot arsenalul vintage. Componenta comisiei de cercetare – Fuego (presedinte), Balanel, Miaunel, Pistruiatu’, Fram Ursul Polar, Al Bano (membri). Activitatea comisiei tre’ sa-nceapa imediat. Nu se mai poate in felul asta. Despre ce vorbim aici?!