De Citit : Recomandări

Formatia saptamanii: MOTORHEAD

| 11 ianuarie

Rock ca la carte
O noua realizare discografica marca MOTORHEAD este intotdeauna binevenita. De mai bine de trei decenii acest celebru grup britanic a oferit periodic albume de calitate, iar ultimul, al douazecelea album de studio din palmaresul trupei, este o alta mostra de hard rock tipic pentru trupa lui Lemmy Kilmister, Phil Campbell si Mikkey Dee.
Intitulat The World Is Yours, discul propune 10 noi compozitii axate pe aceleasi coordonate cu care trupa ne-a obisnuit inca din 1977, piese ce scot in evidenta o simplitate in executii, un ritm alert si inconfundabila voce a lui Lemmy. S-ar putea spune fara nicio retinere ca nu este nimic nou pe frontal de vest, dar The World Is Yours este totusi un disc blindat de cateva compozitii care atrag din prima in frunte cu Born To Lose si I Don’t Know How To Lie, de un aer tipic live si, cel mai important, este un disc realizat din nou fara compromisuri.
Piesele au cam acelasi nivel din punct de vedere al conceptiei, nu exista o diversitate compozitionala, dar cert este ca ele suna bine si le poti asculta de multe ori fara sa te plictisesti. Ceea ce e mare lucru.
Motorhead este printre putinele care de-a lungul carierei a tinut stacheta ridicata si care nu s-a orientat catre ce cere piata. A cantat intotdeauna ce a vrut Lemmy Kilmister, a cantat pentru publicul sau si rezultatele au venit imediat. A ramas cu un public fidel, este un grup respectat de mass-media, de fani si de toti cei care asculta muzica rock, iar noul album este un alt pas important in cariera grupului.
The World Is Yours arata ca se poate canta rock de calitate si la o varsta inaintata, ca nu conteaza daca ai in spate canale TV sau reviste, ci doar sa canti corect si sa nu faci compromisuri doar pentru a fi bagat in seama (si-n rock-ul romanesc avem multe asemenea exemple).
Dupa 34 de ani de existenta pe firmamentul rock, Motorhead este inca in forma, are inca ce oferi si The World Is Yours este inca un exemplu de cum trebuie cantat adevaratul rock metalic.
Citeste si:
– Formatia saptamanii: MAGNUM;
– Formatia saptamanii: JAMES LABRIE;
– Formatia saptamanii: HEAVEN & HELL.