De Citit : Recomandări

Formatia saptamanii: AMON AMARTH

| 21 martie

Luptele zeilor
Au trecut doua decenii de cand grupul suedez Amon Amarth a intrat in ce se numeste nordic metal, iar de atunci, periodic, ne ofera albume cu adevarat interesante. Considerati de unii ca fiind o trupa de factura viking, de altii, de tip black, Amon Amarth are cate putin din fiecare fara a avea totusi o directie foarte clara.
Cert este insa ca metalul propus de suedezi se imbina perfect cu textele inspirate, in general, din legendele lui J. R. R. Tolkien, iar rezultatul este unul care impaca multe gusturi si un ultim exemplu este noua creatie, Surtur Rising, disc prevazut sa apara pe 25 martie 2011.
Acest nou album propune zece noi compozitii, toate realizate intr-un format extrem de heavy, cu riff-uri de chitare napraznice, si, per total, cu un touch un pic diferit in comparatie cu ceea ce s-a facut pana in acest moment.
Surtur Rising este primul disc Amon Amarth care ofera fanilor ceva in plus si totul este legat de sound si de productie. Noul sound al grupului are un iz organic si degaja o avalansa de sonoritati care arata o muzica bazata pe mai multa agresivitate, unde instrumentele suna mai viguros, iar intregul concept duce grupul intr-o alta etapa creativa.
Aceste modificari esentiale facute in zona de sound si productie, evidente din prima, este un pas important facut de catre Amon Amarth si e bine cand unii muzicieni stiu cand sa schimbe macazul pentru a nu intra in monotonie.
Cu siguranta o sa va placa noul set de piese marca Amon Amarth, grup extrem de inventiv si bine pus la punct mai ales in varianta live, unde noile piese vor fi cu adevarat niste revelatii.
Asteptat cu mare interes, Surtur Rising se inscrie deja in topul celor mai bune produse de gen pe 2011 si piese precum War Of The Gods, Destroyer Of The Universe si For Victory Of Death sunt deja arme de atac care trebuiesc luate in considerare.
Componenta Amon Amarth: Johan Hegg (voc), Olavi Mikkonen (chit), Johan Söderberg (chit), Ted Lundström (bass), Fredrik Andersson (bat).

Citeste si:
– Formatia Saptamanii: FLOTSAM & JETSAM;
– Artistul saptamanii: BRIAN ROBERTSON;
– Formatia saptamanii: DIE APOKALYPTISCHEN REITER.