De Citit : Editoriale

Urzeala silicoanelor, fratia colagenului

| 28 iunie

Stirile tind sa devina de doua tipuri: apocaliptice si high-tech. Alea high sunt oricum rare si complicate asa ca lumea se limiteaza la a le analiza doar ambalajul. Alea apocaliptice se revarsa in valuri si umplu de zoaie cam tot ce inseamna constiinta a secolului XXI. Adica a celor mai evoluati ani din cati a cunoscut omenirea in actuala ei infatisare. Nu e high ironia, sa ai atata stiinta la botul calului si tu sa crezi in deochi si povesti cu mayasi?! In fine, saracia duhului e proprietate privata si nu se cuvine a fi incalcata. Undeva intre cei doi poli stiristi se afla zona gri cu putine informatii sociale (de fapt ar trebui sa fie cele mai interesante pentru public dar cui ii mai pasa de statutul sau pe lumea asta?!) si cu multe informatii despre cum sa faci sa straluceasca ambalajul uman. Ai impresia ca totul e plamadit aici de chirurgii plasticieni, toate kilele in plus, nasurile strambe, anorexiile sau bulimiile duc catre ei.
Iata cateva exemple, ca sa nu ne exprimam in generalitati: "cutareasca s-a infometat pentru a avea o silueta de invidiat", "voluptuoase sau skinny, cum e mai bine?", "secretele frumusetii pentru toti", "se cupleaza cu tinerei pentru a ramane in forma" si vorbele pe aceasta tema pot curge la nesfarsit, precum colagenul in buze. Iata, se poate afirma cu mana pe bisturiu: secolul XXI ori va fi al chirurgilor plasticieni ori va pieri in uratenie. Bineinteles, doar stilistii vor scapa de aceasta noua drama omeneasca pentru ca, nu-i asa, cineva trebuie sa dea note participantilor la marea remodelare.
Acestea fiind operate, sa aruncam o privire spre litoral. La Constanta intre 30 iunie si 7 iulie vor avea loc serbarile de la Hanul Timisoreana (in parcarea City Park Mall). Bucurestiul lupta cu canicula si se pregateste intens de B’estfest. Antrenament usor!
Avanti popolo!