De Citit : Editoriale

Un august alternativ, in flacari

| 12 august

Suntem in ultimele zile scumpe ale verii. Dupa 15 august preturile se mai domolesc si incepe programul cu "mare pentru toti". Sau cam asa ceva, ca, la cate "chestiuni umanitare" se intampla poporului, am uitat dracu’ cum le-au mai denumit. Frumoasa e si propaganda asta, imi place cand bogatasii se dau frati cu pulimea. E asa un amestec serafic, parca plutesti ca intr-un basm diafan, vitele nobile se lasa incalecate de buruienile acaparatoare pret de cateva secunde. Comuniunea e de scurta durata, odata ce clasele se ating apar vibratiile si apoi vine cutremurul. Uite-asa se nasc revo­lutiile. Pe care desigur le castiga tot bogatii. C-asa-i in soccer, echipele cu blazon bat mereu. Dar pana la invaziile proletare de pe litoral mai e. Depinde si daca vremea va fi de partea lor. Caci conspiratiile mondiale ar putea tranti ploi abundente pe supraevaluata Mamaie sau pe din ce in ce mai emancipata Vama.
Hai sa ne vedem acum de-ale noastre. Arenele Romane se dau alternative pe 13 august. Aglomeratie mare cu trupe meseriase pe care nu le mai zarisem cam de mult prin zona. Capetele de afis sunt ale celor de la Deftones. Ai nostri contribuie la efortul de razboi intitulat "Alternative Summer Day" cu Implant pentru Refuz (ohoho ce mai starneau revolutii concertistice pe vremuri), Parazitii si Luna Amara.
Pe 13-14 august iese Buftea la rampa. Nu cu nesfarsite procese pe teme funciare sau cu proiecte rezidentiale megalomane ci cu un mare eveniment, "Summer Well", "a festival like a holiday" (adica sprit prelungit de vara in traducere libera). Masa e bogata, meniul ales, gustam si noi ceva la repezeala; Plan B, Noisettes, Interpol, The Raveonettes, The Wombats plus o multime de alte delicatese (pe larg despre evenimentul ce sta sa vina cititi pe summerwell.ro).
Hai ca mijlocul lui august da frumos din buric, arata splendid si mai taie un pic din greata scumpirilor care, incet dar sigur, pro­fi­tand de toropeala data de concedii, s-au infiltrat in portofelele noastre. Hai deci la revolutii muzicale! Avanti popolo!