De Citit : Editoriale

… toata S(t)ima!

| 18 octombrie

Gelsor-ul, ce amintiri din copilaria tranzitiei romanesti… Caritas-ul si banii de pe toate drumurile duceau la Cluj in timpuria si neastamparata noastra democratie. Cate lacrimi s-au dus din cauza economiilor jucate piramidal si prabusite magistral. Poporul jelea ca nu si-a mai luat-o de opt ori (suma investita). Nu-i vorba, cine a trebuit sa umfle potul, l-a umflat cu gratie. Deh, nu toti investitorii sunt facuti sa fie Donald Trump (pana si el a avut falimente, si in afaceri si cu gagicile, noroc cu banutii de la tata). Si jocuri in piramida au mai fost. Alte victime, alte procese nesfarsite, uneori despagubiri de la statul romanas. Iata ca si in 2012 istoria revopsita se perpetueaza. Acum e pe baza de brokeraj, burse, calculatoare cu monitoare multe mustind a excel-uri. Toata lumea e investitoare inteligenta. Numai ca banutii nu mai curg iar rufele scrobite ale pagubitilor se spala la televizor. Mai aveam nevoie si de circ. Inca unul. Vom vedea ce capete luminate vor mai pica pe altarul investitiilor minune.
Din stratosfera afacerilor „de succes“ sa facem un salt mare in gol si fara plasa de protectie in lumea ordinara a evenimentelor noastre. La Cinema Studio si Elvira Popescu avem a treia editie a festivalului „Les films de Cannes a Bucarest“ (cu semnaturi de tip Cronenberg, Loach, Carax printre multe altele, detalii pe www.filmedefestival.ro).
Viata de clubber ne ofera urmatoarele palpitatii majore: Implant pentru Refuz pe 19 octombrie in Fabrica, Luna Amara in Fire (tot pe 19). Pe 20 avem The Beatbox cu un tribut Beatles in Hard Rock si Pixels in Control. Stuf-ul bucurestean s-a reinventat „open all day all night“. Cum ar veni domnilor pagubiti in brokereala, exista viata meseriasa si dupa investitii ratate! Avanti popolo!