De Citit : Editoriale

Orase pentru contribuabili

| 16 aprilie

Motto: Ca biciclist, preiau pentru voi, mesajul Comunitatii biciclistilor din Bucuresti
Dupa investitii de milioane de euro in piste de biciclete declarate ilegale de Brigada Rutiera, dupa cinci marsuri ale biciclistilor in Bucuresti, dupa campanii electorale pline de promisiuni desantate si desarte, tot ce avem acum sunt 5,97 km de pista. Si un oras din ce in ce mai ostil.
Pe 25 aprilie, biciclistii, pietonii si soferii nemultumiti de infrastructura Bucurestiului ne strangem in parcul Herastrau (intrarea Charles de Gaulle), incepand cu ora 14:30, pentru a porni in cel de-al saselea mars „Orase pentru oameni!”
Avertisment pentru pietonii ce vor veni la mars! Pana la locul de intalnire va veti confrunta cu: trotuare transformate in parcari, borduri roz si mult prea inalte pentru persoanele in scaun sau insotitorii sugarilor, spatii pietonale insuficiente, praf, balti si claxoane isterice.
Avertisment pentru soferii care vor veni la mars! Lasati-va masinile acasa, cu riscul de a scoate Bucurestiul din top 10 al celor mai congestionate orase din lume. Puteti contribui la scurtarea celui mai mare carnat auto din Europa si aveti ocazia sa cunoasteti oameni care au descoperit deja mijloace alternative de deplasare.
Cu totii, laolalta, putem sa le reamintim carnatilor de cartea recordurilor care administreaza Bucurestiul ca orasul este al oamenilor, nu al firmelor abonate la bugetul local, complice la proiecte urbanistice absurde si inumane. Pe 25 aprilie cerem apasat un Bucuresti pentru oameni! Oameni care, intamplator, sunt si contribuabili.