De Citit : Editoriale

Odiseea, de la macara la drob

| 19 aprilie

10 minute sunt de ajuns intr-un weekend sarbatoresc pentru a te armoniza cu mapamondul. Stramosesc dar si universal caci suntem cu totii ca si Bercea, mondiali. Am aflat cu uimire ca o persoana care abuzeaza de alcool face nefericite alte sapte persoane. Da, e adevarat, tragedia e enorma atunci cand lasi sapte semeni insetati. Un flacau interesant ca aspect pentru iubitoarele de Vama s-a urcat pe-o macara pentru a salva lumea de motoare si a coborat cantand „un copac cu flori“.
Lumea a vrut sa opreasca politia mecanizata atunci cand l-a preluat pe hipiot pentru a-l duce intr-un loc mai „vesel“. Un bautor de suc avea alcoolemie strasnica in vena, deci nu abuzati de carbogazoase. Americanii vor un asiatic sef la Banca Mondiala. Doar au alegeri. Toti ne vor in Schengen mai putin aia din tara lui Ajax. Asta in timp ce tot mai multi romani sunt indragostiti de leacurile din farmaciile Venetiei Nordului. Niste degustatori. Accidentele rutiere si caftelile de sarbatori au ajuns sa fie relatate aproape poetic, intr-un stil triumfalo-telenovelistic de reporteri raraiti.
Se pare ca „r“-ul e proba de concurs acum la recitatorii de la stiri. Actiunile umanitare s-au tinut lant, de la salvarea mieilor pana la ajutorarea batlanilor. Cu o floare nu se face primavara dar cu o donatie se cal­meaza constiinta. Fiecare sat sarba­toreste conform principiului „cate bordeie atatea obiceiuri“. Inventivitatea populara e epopeica de sarbatori. Divertis­mentul a atacat cu folcloristi. Cata frunza si iarba. Ceea ce ne arata ca meseria de lautar nu e de lepadat. Orice frunte cantatoare merita lipita de dolarul asudat. Drobul si spritul au facut ravagii intestinale. Sunt mana in mana cu medicamentele tamaduitoare eliberate fara reteta. Pana la marea migratie clubbing-muncitoreasca de 1 Mai va fi un pic de calm. Avanti popolo!