De Citit : Editoriale

Munca te-ngrasa

| 03 mai

Noroc bun, zic, si hai la gatarul cel mare! Dupa ce ne-am mai revenit un pic la mate cu perfuziile de la urgente suntem gata sa dam piept cu noi kile de haleala pricinuite de superba zi a muncii si anume Unu Mai. Importanta sarbatorii de anul acesta capata dimensiuni hiperbolante intrucat intra in vigoare noul cod al muncii. Ca sa aiba mare bucurie la gingie si patronii neamului, nefericiti de altfel printre sacii cu bani pe care ii numara la ceas de seara. Caci dupacum am fost scoliti de organele de propaganda, inca de pe vremea soimilor patriei, bogatii au vocatie de nefericiti.
Greseala capitala a acestei zile de Unu Mai e ca pica duminica. Hoardele de tantici in treninguri roz cu baetii din dotare probabil vor avea de murmurat dar se rezolva totul cu o manea fierbinte si un mic zemos. Lumea se va imbulzi la mare sau prin parcuri la verdeata, preturile speciale de la hoteluri tot vor fi mai mari ca la bulgari, blocajele de pe ulitele nationale, accidentele produse de bolizi gonind prin gropi si luarile de camasi dintre clanuri vor fi principalele stiri ale zilei. Off, unde sunt bataile cu jandarmi din Neptunul de odinioara…
Punkerul nervos de altadata e acum corporatist platitor de rate deci incadrat regulamentar in sanul societatii consumabile. Ia sa vedem ce gasim prin program: Vama va asteapta cu mereu fascinantul Stuf si cu cantarile de la Goblin, in timp ce El Grande Comandante se da cu chestiuni extreme. In Mamaia, The Mission a recrutat o legiune de DJ-i. Cam aveti de unde alege. La intoarcere Bucurestiul va asteapta cu cel mai tare targ (TIBCO, 4-8 mai), cu Festivalul Filmului European (5-15 mai) si Gala Folk „Om bun“ (5 mai) de la Sala Palatului. Pe 5 mai, stimate gagici, mai e ceva, e Ziua Barbatului si asteptam sa ne turnati cadouri. Cu spuma multa. Cam gata cu vorbele, sa dam din manute zic! La gratare! Avanti popolo!