De Citit : Editoriale

Vulcanii namolosi

| 14 martie

Prostii sunt ca vulcanii namolosi, care sunt niste rude mai indepartate ai celor noroiosi. Au o bolboroseala specifica, continua, o sintaxa de rufa murdara, o uitatura de milog agresiv. Dintre prosti, cei mai periculosi sunt cei care cred ca detin adevarul. Mai exact, il poseda. Si-l poseda in toate pozitiile. Pe toti acestia ii vom vedea din nou invadand ca niste zombie internetul si discutiile teve pe legea cainilor comunitari care este in Parlament pentru a fi pusa in acord cu cererile Curtii Constitutionale. Curtea a zis ca eutanasierea se va putea face doar dupa ce autoritatile locale vor consulta populatia.
Din toata legea, culmea, este singurul lucru care ii intereseaza pe toti: sunt unii care cred ca patrupedele comunitare trebuie omorate, iar altii care cred contrariul. Nici unii, nici altii nu au habar de reglementari europene, de legea in vigoare, de legea care sta sa vina. Simplu, si parca auzi vulcanii bolborosind ca un terci lasat la foc mic.
Legea, in forma plimbata acum prin parlament, are o masura care ar limpezi cat de cat lucrurile: ai o catea si nu vrei sa o sterilizezi, platesti o taxa. Iar puii ei vor fi, la randul lor, dragutii tai catei de companie.
S-ar castra astfel principala conducta de alimentare cu caini vagabonzi a marilor orase: iubitorii de animale care nu iubesc atat de mult si puii animalelor proprii incat sa le tina in curte, si sa nu le arunce pe strada.
Dar, evident, asta nu conteaza. Hai, sa moara cainii! Hai, sa moara cei care vor sa moara cainii!