De Citit : Editoriale

Femei in izmene si barbati cu coc

| 09 mai

Cam asta e ce vezi pe strazi in materie de moda. E fun, atata tot. Sa ne radem impreuna, casual desigur. Si acum, stimati telespectatori votanti, sa revenim la ceea ce ne anima aproape saptamanal, la sondajele de opinie. Am devenit cu totii specialisti in procente. Respiram, traim, dormim, expectoram procente. Creierul nu mai poate gandi decat in procente. Interesante firimituri de aruncat poporului. Inainte vreme se vorbea de mostenirea grea, de tranzitie, de fanei capatana, mineri, politruci cinstiti si saraci. Atentia era total deturnata de la modul in care era violata, fara mila, economia de baietii destepti.
Acum se discuta de procente si de jongleriile pe care le face euro. Cand ajunsese euro la peste 40000 de lei vechi nimeni nu mai turba in emisiuni economice sau la stiri. Criza l-a facut intre timp vreo 4 lei noi si aproape jumatate. Criza musca la greu din placeta dar mai ales din asii economiei. Acum toti isi dau ochii peste cap si ii dau inainte cu dezechilibre si interventii ale bancii nationale. Din pasionati de politica am devenit cu totii economisti si imobiliari. Neam de “afaceristi”. Sondajele se vara acum cu intrebarile in aproape orice. Personajele politice nu mai sunt numai populare sau impopulare, acum trebuie sa-ti dai cu parerea daca sunt simpatice. In curand daca sunt sexy sau ghiorlani.
Oricum, tabelele alea nu schimba nimic, ele sunt aruncate pe piata doar pentru a testa si mai ales pentru a justifica fapte si intamplari ulteriore. Creierasul care mai deraiaza uneori si se crede liber pe tarla trebuie obisnuit cu ce va urma, ca sa nu-l loveasca atacul cerebral. Matematica de sondaje e una prea plina de E-uri ca s-o mai iei in seama si s-o analizezi, ce trebuie sa faci cu ea e doar s-o crezi nestramutat si s-o iei ca atare. Ca un nou bun cetatean al secolului XXI.
Avanti popolo!