De Citit : Editoriale

E foame mare…

| 28 august

Da, da, stim. Propaganda si-a facut treaba. Mancarea ne va hali mai toate paralele din buzunare din cauza efectelor secetei prelungite. Deja preturile s-au invartosat iar in creierase ideea foametei este bine insurubata. Asta in timp ce, conform unor studii (totul e pe baza de studiu dar asta nu mai inseamna nimic in zilele noastre) sunt unii care arunca jumatate din ce depoziteaza in frigidere. Deci va fi nasoleala mare in materie de papica. Deja am vazut niste comentarii legate de o posibila asemanare cu marea foamete din ’47. E, sa nu exageram, domnii care fac legea preturilor la haleuri nu trebuie sa ne sperie chiar atat de rau. Am prins ideea, preturile vor creste mult, tare mult, dar oricum nu aveam cum sa ne opunem. Dar traim intr-un asa secol modern ca trebuie sa ne mangaie usor pe crestet in timp ce ne umbla prin portofele. Aparentele conteaza. Probabil o sa fim asa de ingroziti de spectrul foametei ca vom cere singuri urcarea preturilor. Din spirit civic, desigur.
Dar cum matele noastre ghiortaie si dupa altceva decat dupa saorme sau ciorbite de burtica sa ne hranim spiritul si cu lucruri frumoase ce urmeaza a se intampla in zilele urmatoare. La Noul Cinematograf al Regizorului Roman are loc Retrospectiva 2012 a Festivalului International de Film Independent „Anonimul“ (29 august-2 septembrie). Sa facem si o trecere prin Tulcea la „Festivalul International al Barcilor cu Vasle“ (31 august-2 septembrie, detalii pe www.rowmania.ro).
31 august e o zi cu multe muzici. Fat Boy Slim va fi prezent la The Light Cinema intr-un live transmis direct din Brighton. Dar marele eveniment al zilei, lunii si anului este concetul Red Hot Chili Peppers. Pentru prima oara Arena Nationala se va lasa si muzical calcata in picioare. Va fi inghesuiala mare. Ne vedem la pogo. Avanti popolo!