De Citit : Editoriale

Tara bogata da’ slaba

| 01 decembrie

Pe ecrane a aparut un film cu un titlu fara masura: "Jurnalul unui iubitor de rom". Sa fie bine primit si cinstit!
E adevarat ca bautorul national nu e asa mare amator de rom (pe vremea ciuruitului romul avea mare cautare, cu cat era mai puturos, cu atat dorinta de otravire bahica era mai mare, basca se mai dadea la bufet si pe sub mana) dar poate se starneste sentimentul mioritic in el si da navala la productiile de tip "tuica din pufoaica", "vinoase din pastile sau din podgoriile controlate" de pe vapoarele cu pavilion chinezesc, "horinca din alcool dublu rafinat", "whisky-ul de Bragadiru", berica din detergent sau votca facuta la cazan in fundul curtii plus alte minunatii care ard gatlejul si stomacul.
Poate regizorii romani lasa la oparte ce fac ei in ultima vreme. Aia batrani povestile eroice inchipuite ale istoriei neamului iar aia tineri povestile cu securisti (nu mai intereseaza pe nimeni, oamenii s-au reinventat) sau povesti de mahala de trei lei pe care oricine le traieste in cartier (sunt bune doar in festivalurile internationale in care occidentalii anortiti de democratie si bunastare considera orice poveste cu retardati sau tristi din lumea a treia drept capodopera)
Am dori sa consumam si noi povesti cu fratele de rezerva al romanului (codrul a fost taiat si exportat aproape tot), alcoolul. Hai sanatate! La pet daca se poate!
Si inca o veste buna pentru exportatorii de carne macra. Ba tati, am facut, n-am facut, conform studiilor europene a reiesit ca avem cele mai tari gagici din Uniune, adica sunt cele mai slabe.
E bine ca saormele si hamburgerii nu s-au pus pe ele, ar trebui sa fie folosite ca material de promovare pentru produsele junk food care iata, nu arunca pe romance obezitatea. Deci suntem iar campioni la ceva, ramanem cu cele mai bune manechine gagici din Europa. Miliardari vestici, vin sarbatorile, vin fetele! Avanti popolo!