De Citit : Editoriale

Despre genii si manifestarile lor in lumea noastra limitata

| 14 februarie

Am vazut ca se face mare tam-tam, mai ales in cetosul mediu online atunci cand cablistii rascheteaza din grila cate un "post destept". Stiti despre ce vorbesc, posturile alea tv care acum catva timp reprezentau un refugiu daca ti-era lene sa pui mana pe-o carte dar doreai sa te dai cult in fata vreunei gagici prin baruri sau in Vama.
Trebuie sa recunosc, chiar ti se mai lumina cerebelul cu ce vedeai pe-acolo, plus ca daca sustineai teoriile vazute cu ceva votca, sigur gagica se ravasea de atata fior stiintific.
Acum lucrurile de pe canalele astea s-au schimbat total. Ni se arata numai ciudati care fac diverse chestii. Cool, cam asta e ideea de baza. Unii dintre flacai mi se par dusi dar nu conteaza, "canalul destept" ne spune ca sunt savanti sau antreprenori de succes. Si ce vedem mai nou pe la "emisiunile inteligente"?! Pai zarim multi cautatori de prin gunoaie, e ca la mine in cartier numai ca nu se filmeaza profi, sunt unii care taie lemne, altii care fugaresc crocodili, camatarii cu amanet sunt prezentati ca un fel de Da Vinci ori Aristotel ai informatiilor, unii repara fiare vechi, mai sunt indivizi care scormonesc prin rahati si namol, ba mai nou nu-i mai lasa nici pe morti in pace. E o boala a cautarilor prin orice, cica e pentru binele ADN-ului. I-au mai slabit pe "sanatosii" aia care se antrenau pentru sfarsitul lumii.
Ce dracu’ or face cu atatia pufuleti cumparati?! Oricum, ii tin in stand-by pentru viitorul sfarsit al lumii, sigur mai vine unul in 2-3 luni, poate e chestiune doar de zile. Cine poate sti… Poate doar extraterestrii care colcaie non stop in aceleasi "grile sclipitoare". Cam astea sunt revelatiile oferite din respectivele programe. Departe tare de inceputurile lor. Tabloidizarea le-a cuprins incet dar sigur. "Idiocracy"… continua!
Avanti popolo!