De Citit : Editoriale

BUNAVOINTA

| 21 iulie

Suflet candriu, de papugiu…
Fix o suta douazeci de zile pana la ziua Bunavointei, eveniment, tata! Am stat stramb – hernia, si am chibzuit drept, ca un judecator de pace in exercitiul functiunii. Ok, si cu teama de a nu da coltul lumii asteia cu datorii neplatite. Asa se cuvine de ziua asta. Fie, si cu cateva muste pe caciula.
Aveam in alte timpuri o amica. Buuuuuna. La toate. Ba chiar cu proxime vederi de uniune parafata si semnata la sfatul popular.
Intr-un ceas rau de lipsa de inspiratie – a mea, a ei, inca nu e clar, se studiaza – m-a prins cu alta. Si m-a sters din zona ei de disponibilitati culinare, casnice, dar mai ales corporale. Am reusit sa o tin pe aproape cativa ani, cu o eterna speranta, incurcata de vorbe, rare intalniri furate, sms-uri mieroase si dulci, ca o irezistibila hartie de muste. Ca nu se stie cum se roteste, ca pamantul, au mai fost cazuri; poate…
Cind mai scriam cate ceva, murindu-mi laudatorii, ii trimiteam si ei un link. Imi raspundea prompt, mereu ofticata, ca nu o ajuta cu nimic, din moment ce nu se regaseste pe nicaieri. Si ca acolo e vorba de persoane din prezentul meu. Iar pentru ea, sunt doar crude si postraumatice amintiri.
Concluzionand, pentru ca vine ziua Bunavointei cu ofertele ei promotionale, sandviciuri la juma’ de pret, excursii si cu tot, vreun posibil sfarsit de lume si de pamant, cred ca al zecelea din ultimii trei ani, am zis ca nu-i rau sa o trec aici, in jos de pagina, ca sa se bucure si ea macar un pic: da, Tanti din Cilibia a fost cea mai buna gagica a mea, la pat si oriunde, cu tite mari, moi si cu nasul de vultur carpatin. Mmmmm!…
Pe bune!