De Citit : Cărți

Lansarea volumului “Domnișoara Poimaine și joaca de-a timpul” și două ateliere de creativitate pentru copii

| 07 martie

Curtea Veche Publishing invită cititorii de toate vârstele la evenimentul de lansare a cărții “Domnişoara Poimâine şi joaca de-a timpul” de Adina Rosetti, cu ilustrații de Cristiana Radu, joi, 13 martie, de la ora 18.30, în ceainăria Cărtureşti Verona. Timpul se va opri în loc şi Domnişoara Poimâine ne va invita, cu mic cu mare, la o lansare cu poveşti şi la vernisajul exopoziției de ilustrații semnate de Cristiana Radu.

De asemenea, în jurul cărţii vor avea loc în București şi două ateliere de creativitate dedicate copiilor. Luni, 10 martie, la ora 10.30, la Magazinul Diverta din Băneasa Shopping City și sâmbătă, 15 martie, la ora 11.00, la “Campionatul poveștilor” organizat de librăria Humanitas Cișmigiu, cei mici se vor putea întâlni cu scriitoarea și ilustratoarea, vor desena și asculta povestea Domnișoarei Poimâine.

Copiii care vor neapărat să afle „de ce azi e azi şi cum se transformă în mâine”, dacă “a trecut ieri sau urmează să vină” sau „ce-i aia poimâine şi de ce nu vine mai repede” pot face cunoştinţă cu personajele cărtii “Domnişoara Poimâine şi joaca de-a timpul” de Adina Rosetti, cu ilustraţii de Cristiana Radu, apărută la editura Curtea Veche. Cartea se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 8 ani şi îşi doreşte să răspundă, într-o manieră ludică şi creativă, întrebărilor pe care le pun cei mici despre timp. Domnul Azi, bătrâna doamnă Ieri, domnişoara Poimâine, Vrăjitoarea Niciodată şi spiriduşul Vreodată îşi dau întâlnire într-o poveste amuzantă în care timpul începe să curgă mai repede ca de obicei, aşa cum fantazează toţi copiii când sunt mici şi nerăbdători să crească mai repede.

Adina Rosetti a umplut în copilărie caiete cu compuneri despre extratereştri, a aterizat din greşeală la o facultate economică şi a devenit apoi scriitoare şi jurnalistă. A scris articole, reportaje şi poveşti pentru Dilema Veche, Time Out, Elle, Esquire, BeWhere, Formula As, Unica şi alte publicaţii. Este autoarea romanului Deadline (2010, 2011) publicat la Curtea Veche Publishing şi apărut în Franţa la editura Mercure de France (2013). În timpul liber inventează poveşti pentru cei doi copii ai ei, Clara (8 ani) şi Anton (3 ani), şi stă cu nasul în cărţi.

Ca toți copiii Cristiana Radu s-a jucat de când se știe cu creionul, hârtia și poveștile. Spre deosebire de majoritatea adulților, ea încă nu s-a oprit. A absolvit secția de pictură și apoi un master în arte vizuale, în 2006, la Universitatea Națională de Artă București. În prezent explorează cărările artei vizuale contemporane cu aceeași plăcere cu care trasează în continuare pe hârtie personaje și povești, decorează camere pentru copii sau ține ateliere de desen pentru mari și mici.