De Citit : Cărți

Carti citite fara chef

| 04 martie

Pofta nu vine citind.
Iris Murdoch, Ucenicul cel bun, Editura Polirom, traducere din limba engleza de Anca Dan, 2011. Nu mai sunt cam de multisor fan al romanelor doamnei Murdoch, dar, asta e, nimeni nu-i perfect. La numai nouasprezece ani, Edward Baltram are proasta inspiratie sa bage niste droguri intr-un sandvis si sa i-l dea celui mai bun prieten sa-l manance. Dupa care se cara la o cunoscuta sa bea si sa faca amor. Prietenul se sinucide si uite asa incepe o poveste desfasurata pe 646 de pagini.
Salman Rushdie, Luka si Focul Vietii, Editura Polirom, traducere din limba engleza de Dana Craciun, 2010. Nici dupa Rushdie nu ma omor, asa ca astept sa ia Premiul Nobel ca sa inceapa si altii sa strambe din nas la cartile lui. Pana atunci tot ce pot sa va spun e ca avem de-a face cu un basm, in care Luka, insotit de cutu Ursu (un caine) si de ursu Cutu (un urs) trebuie sa gaseasca Focul Vietii trebuincios tatalui sau, care a intrat intr-un soi de catalepsie…
Dan Coman, Irezistibil, Editura Cartea Romaneasca, 2010. Dan Coman e un poet care s-a hotarat sa scrie proza "ca sa scape de povara propriei poezii.“ Nu stiu daca a reusit ce si-a propus, dar stiu sigur ca ne-a pus in carca o proza "care nu e un roman, nu e o carte de povestiri scurte, nu e decat pe jumatate literatura.“ (declaratie data de autor in Suplimentul de cultura, nr. 298).
***
Click pentru alte noutati editoriale.