Evenimente : Spectacole

Festivalul de Film European

Peste 50 de filme europene produse in ultimii doi ani vor anima cea de-a XIV-a editie a Festivalului Filmului European. A devenit deja traditie, luna mai este luna in care cinefilii romani au prilejul sa se bucure de cateva dintre cele mai importante filme europene ale momentului.

La fel ca in editiile trecute, filmele care vin la festival sunt “de tot felul”, pentru ca acesta isi propune sa ne deschida usa catre permanentul dialog dintre cinematografiile nationale europene. Profilul festivalului este din ce in ce mai recognoscibil: o colectie de povesti extraordinar de diferite, spuse in stiluri pe cat de variate, pe cat de variata si neasteptata continua sa fie cultura europeana.
Colectia de anul acesta este completata cu o selectie din filmele prezentate in editiile anterioare ale FFE, o “colectie vintage”, care ne ofera sansa sa revedem, poate cu alti ochi, unele dintre povestile care au trecut proba timpului.

Al cincilea “ambasador onorific” al Festivalului (dupa Cristi Puiu, Corneliu Porumboiu, Cristian Mungiu si Marian Crisan) este Radu Jude, cineastul care a debutat anul trecut in lungmetraj cu filmul "Cea mai fericita fata din lume". El va realiza clipul de promovare a festivalului si va fi alaturi de organizatori in derularea acestuia.

Actuala editie detine deja cateva recorduri: cea mai bogata selectie de filme de pana acum acopera cel mai mare numar de tari participante si calatoreste in cel mai mare numar de orase din Romania.
FILME:
Tatal copiilor mei, Franta – 21 MAI 2010, ora 19:30
Involuntar, Clorofilm – 22 MAI 2010, ora 16:00
Mica Moscova, Polonia – 22 MAI 2010, ora 18:00
Alte vremuri, Ungaria – 22 MAI 2010, ora 20:00
Cameleon, Ungaria – 23 MAI 2010, ora 16:00
Concertul, Romania – 23 MAI 2010, ora 18:00
Minunata Luna August, Portugalia – 23 MAI 2010, ora 20:00
www.festivalulfilmuluieuropean.ro