Evenimente : Film

Poker (Romania, 2010)

Filmul de comedie Poker, adaptare a piesei de teatru cu acelasi nume, reuneste nume sonore: Horatiu Malaele, Vladimir Gaitan, Valentin Teodosiu, Ion Ritiu, Mircea Diaconu, Jean Constantin, Vasile Muraru si Catalina Grama (Jojo).
Poker prezinta povestea a patru prieteni ale caror destine se intersecteaza in copilarie si care, odata ajunsi la maturitate, intruchipeaza tipologii reprezentative pentru societatea romaneasca actuala: politicianul veros (Claudiu Vitelaru), mafiotul care isi doreste, prin orice mijloace, sa acceada in politica (Titel Pangica) sau medicul fara constiinta (Horia Vrabete). "Cred ca subiectul e mai actual ca niciodata si reflecta intocmai realitatea – mai ales cea politica – a Romaniei de astazi", declara regizorul.
Poker prezinta imoralitatea si intrigile ascunse ale liderilor societatii, care au creat o jungla cotidiana unde legile sunt facute de cei care detin puterea. Astfel, jocurile la nivel inalt nu sunt mai mult decat o partida de poker in care castiga cel care stie sa traga o cacealma la momentul potrivit.