De Citit : Editoriale

Ras cu plans, balega de manz

| 12 ianuarie

A heart that hurts is a heart that beats.

Stateam eu asa si ma gandeam: care oameni apropiati sunt mai confortabili? Cei mai puternici ca tine sau cei mai slabi? Ok, stiu, nu poti face clasamente de-astea – personaje aparent slabe pot surprinde prin curaj iar altele, aparent mereu puternice, pot claca inexplicabil. Ce vreau sa intreb este: iti da un confort mai mare o persoana cu care plangi impreuna sau una cu care razi impreuna? Pentru ca da, si cineva care plange la acelasi etaj interior iti poate da alinare, iti fura disperarea ca esti de unul singur.
Pe de alta parte, un prieten puternic, care face haz de necazul tau, te poate convinge sa-ti scazi in grad problemele, sa nu te mai iei in serios. E important, cred, sa ne raspundem la intrebarea asta pentru ca aceeasi relatie o avem cu noi insine. As putea sa intreb chiar: tu cand te uiti la tine te induiosezi sau te ironizezi? Raspunzand la prima intrebare, recunosc ca nu as putea trai doar cu rasete rautacioase care-mi vor binele asa cum nu as suporta mila in grup. Am mare nevoie de prietenii care, luandu-ma peste picior, nu ma lasa sa ma inec in mine asa cum imi trebuie discutiile linistite in care mi se recunosc, cu duiosie, ranile.
Si, revenind, imi place si sa ma induiosez si sa ma ironizez pe mine asa cum imi place si sa sufar si sa rad. Asa cum imi place sa ma imbat in cluburi si sa ma uit la drame. Asa cum imi place sa le mangai si sa le ciupesc pe dame. Cum ii plang pe saraci si cum ma-mbuib cand mi-e foame. Si sa ma mai intreb din cand in cand: Dobro, probleme, ma?
www.dobro.ro