Evenimente : Concursuri

Concurs Carcassonne – etapa locala Tg. Mures 2012

Poate participa orice persoană de cetătenie română cu vârsta peste 8 ani care se înscrie în campionat, respectând termenii si conditiile regulamentului de joc. Numărul minim de participanti la o etapă locală este de 12 persoane.
Faza natională va avea loc în data de 6. octombrie 2012 în Sibiu. La faza naţională a Campionatului va fi desemnat reprezentantul României la Campionatul Mondial de Carcassonne 2012, şi anume primul concurent din ordinea clasamentului. Acesta poate să participe la Campionatul Mondial de Carcassonne 2012 în Essen, Germania la data de 21 octombrie 2012.
La campionat nu pot să concureze persoanele care se ocupă de organizarea acestuia si a celor care fac parte dintr-o firmă, organizatie care are ca si obiect comercializarea jocurilor de societate.
Fiecare participant are dreptul să participe doar o singură dată la faza locală a campionatului. În cazul în care un concurent participă de mai multe ori la diferite etape locale, atunci el va putea fi exclus ulterior din competitie.
Participantul trebuie să dea dovadă de fair-play pe tot parcursul campionatului, să aibă un comportament adecvat atât în fata concurentilor cât si în preajma organizatorilor, în caz contrar acesta poate fi eliminat din competitie. Orice comportament neregulamentar va trebui să fie anuntat de către restul jucătorilor către arbitri, în momentul producerii acestuia. Reclamatiile ulterioare nu se vor lua în considerare.
Participantul ia la cunostintă că transportul, cazarea si masa vor fi suportate integral de el atât la fazele locale cât si la cea natională.

Se va juca cu jocul de bază Carcassonne, fără extensii.
Pentru a elimina diferentele între regulamentele jocului apărute în cursul anilor precizăm următoarele reguli: cetătile formate din două plăcute valorează 4, nu 2 puncte. De asemenea, fiecare fermier majoritar pe o câmpie va primi la sfârsitul jocului câte 3 puncte pentru fiecare cetate terminată din respectiva câmpie. Un jucător poate primi puncte pe aceeasi cetate de mai multe ori dacă este majoritar pe diferitele câmpii pe care se situează cetatea.
Numărul total de participanti pentru un joc este de 2 concurenti.
Fiecare jucător va juca trei partide la fazele locale, cu adversari diferiti pentru fiecare joc. Aranjarea jucătorilor la mesele de concurs se va face în ziua concursului, pe baza tragerii la sorti a participantilor înscrisi.
Organizatorii vor urmări derularea jocurilor, se vor îngriji de acordarea punctajului obtinut către fiecare concurent precum si de prelucrarea punctajelor pentru a desemna câstigătorul competitiei.
Fiecare participant va acumula un anumit punctaj la fiecare dintre cele trei jocuri pe care le va juca. Punctajele vor fi cumulate.
25% dintre participantii fazelor locale se vor califica la faza natională. În cazul în care numărul concurentilor de la faza natională nu este unul divizibil cu 4 rotunjirea se va face în sus, către un număr mai mare de concurenti.