Evenimente : Concerte

Concert George Dumitriu & Kaja Draksler

Sambata avem concert de jazz in gradina 🙂

Colaborarea dintre George Dumitriu și Kaja Draksler a început în anul 2007 fiind concretizatăîn proiectele Acropolis Quartet, Acropolis Quartet feat. Sanem Kalfa, Katarchestra, duo pian-vioară, Sanem Kalfa Quintet, Kaja Draksler Acropolis Quintet, etc. Prin actualul proiect cei doi muzicieni vor explora o latură experimentală a jazz-ului, prin improvizație și compoziții proprii.

Chitaristul și violonistul băcăuan George Dumitriu, rezident în Amsterdam, a studiat arta jazz-ului în Olanda și în New York cu muzicieni recunoscuți internațional: Adam Rogers, Mike Moreno, David Gilmore, Ben Monder, Jesse van Ruller. A susținut turnee și concerte numeroase pe teritoriul European, în săli de concert prestigioase precum Bimhuis, Concertgebouw (Amsterdam), Porgy&Bess (Viena), Flagey Hall (Bruxelles). Colaborări importante: Benny Golson, Alex Sipiagin, Peter Herbolzheimer, Herb Geller, Brussels Jazz Orchestra, Francesco Bearzatti. Experimentează fuziuni de genuri muzicale și procesare electronică cu Kaja Draksler Acropolis Quintet și în duo cu câștigătoarea Montraux Jazz Vocal Competition 2010, Sanem Kalfa. În anul 2007 înregistreză primul său album în calitate de co-lider al grupului Re-bop Unit, avându-l ca invitat pe saxofonistul Dick Oatts, recunoscut în special pentru colaborarea sa cu Thad Jones/Mel Lewis Orchestra. Ca lider al propriului trio, George Dumitriu urmează să lanseze un disc la finalul acestui an.

Pianista slovenă Kaja Draksler, actuală studentă la secția de compoziție a Conservatoriului din Amsterdam, este una dintre cele mai importante figuri ale scenei de jazz slovene. În anul 2010 a studiat în New York cu Vijay Iyer și Jason Moran. În același an câștigă Deloitte Jazz Award și colaborează cu Vince Mendoza și Metropole Jazz Orchestra. Ca lider al Acropolis Quartet a lansat două discuri: Akropola (2008, Goga Records) și Turku (2009, DruGod Records). În 2007 se alătură big-band-ului European Jazz Movement Orchestra ca pianistă și compozitoare, cu care înregistrază un disc în 2010 (Clean Feed Records). În 2007 a compus Concertul pentru acordeon și orchestrăintitulat Orpheus și Euridice, înregistrat de Janez Dovc și Orchestra Filarmonicii Slovenia. A susținut concerte cu grupurile proprii în toate festivalurile principale din Slovenia, și multe evenimente importante: Olanda (Concertgebouw), Germania (Berliner Konzerthaus), Austria (Porgy and Bess), Portugalia (Fundação Calouste Gulbenkian) etc.

George Dumitriu – chitară și procesare electronică
Kaja Draksler – melodica

www.georgedumitriu.wordpress.com
www.kajadraksler.com