Evenimente : Altele

Excelentele noastre

"Excelenţele noastre" intră în scenă din 3 septembrie până vineri, 28 septembrie 2012, când vă aşteptăm la o sărbătoare a Excelenţei în Educaţie.
O premieră pentru Transilvania:
Excelenţele Noastre, 28 septembrie 2012, ora 18.00, la sala Studio a Universităţii de Arte din Tg. Mureş, în direct, mai bine de 2 ore, pe frecvenţele Radio Tg.Mureş şi pe www.radiomures.ro
Radio Tg. Mureş, post public regional, îi va aduce împreună pe cei mai buni dintre cei buni, olimpici naţionali şi internaţionali, din judeţele Braşov, Harghita, Covasna şi Mureş, liceeni care au în dreptul numelor lor premii importante la concursuri în ţară, dar şi în străinătate, tineri pentru care EXCELENŢA este mai mult decât un superlativ: este convingerea că, dacă excelezi într-un anumit domeniu, este imposibil să nu reuşeşti, dacă pui suflet şi pasiune în ceea ce alegi să faci în viaţă, vei ajunge sus, indiferent de obstacolele întâlnite în cale.
Vor să fie cei mai buni în ceea ce fac, au curajul de a pune întrebări care pot mişca lumea, caută neobosiţi calea către cunoaştere şi adevăr. Sunt discreţi, resping etichetele puse generaţiei lor, ştiu care le este valoarea.
Se vorbeşte rar despre ei, medaliile lor de aur, argint sau bronz la diferite discipline de studiu sunt ţinute prea departe de prima pagină. Am găsit în ei forţă, încredere şi înţelepciune.
Am început acest proiect în luna iunie, prima lună de vară şi îl încheiem în septembrie, în prima lună de toamnă şi prima dintr-un nou an şcolar în care ei, olimpicii, şi-au propus să fie din nou cei mai buni.
Excelenţele Noastre este un demers complex, transparent, urmat, ca la carte, cu ajutorul Inspectoratelor Şcolare Judeţene din cele 4 judeţe. Le mulţumim pentru sprijinul acordat tuturor inspectorilor şcolari implicaţi.
Şi am avut de unde alege: din peste 300 de elevi cu rezultate frumoase la olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale, în anul şcolar 2011-2012. Radio Tg. Mureş va decerna şi premii speciale pentru rezultate excepţionale.
Aşa se face că din Braşov vor veni la Tg. Mureş cei mai buni fizicieni. Braşovul se poate mândri şi cu un matematician medaliat cu aur, cu o echipă de rugby, pentru al doilea an la rând cea mai competitivă din ţară, din Covasna vine olimpica internaţională la geografie, dar vin şi numeroşi olimpici internaţionali la limba şi literatura maghiară, din Harghita va fi pe scena Sălii Studio a Universităţii de Arte olimpica internaţională la limba şi literatura română, iar din Mureş îl vom cunoaşte pe numărul 1 din România la tenis de masă, la categoria sa, dar îl vom putea asculta şi pe pianistul care a obţinut numeroase premii internaţionale. Sunt doar câteva exemple, pe toţi îi veţi cunoaşte, din 3 septembrie, pe parcursul următoarelor 4 săptămâni, aici la Radio Tg.Mureş, din interviuri extraordinare difuzate pe frecvenţele noastre şi pe site-ul www.radiomures.ro.
În fiecare zi, de luni pînă vineri, după principalele jurnale de ştiri Radio Tg. Mureş: 08.00, 18.00 şi 22.00, vom difuza interviuri cu Excelenţele Noastre, înregistrate la ei acasă: la Braşov sau la Miercurea Ciuc, la Gheorgheni, în comuna Corbu, la Odorhei sau Lunca de Sus, jud. Harghita, la Tg. Mureş, Reghin, Luduş sau Sf. Gheorghe.
Ni s-au alăturat parteneri foarte importanţi din zona noastră, care au crezut în acest proiect şi în cei care îi dau viaţă: olimpicii noştri naţionali şi internaţionali, fie că vorbim de limba şi literatura română, matematică, fizică, chimie sau despre istorie, arte, religie, limba şi literatura maghiară, limbi străine, tehnologie, dans sportiv, rugby sau tenis de masă.
Nu vor lipsi invitaţii speciali, dar nici foşti olimpici care au ales să studieze la universităţi de prestigiu din lume şi care rămân "Excelenţele Noastre".
Urmăriţi-ne pe site www.radiomures.ro, pe blogul evenimentului şi pe pagina de facebook, Radiortm.

Radio Tg. Mureş preţuieşte valoarea şi deschide galeria celor mai buni dintre cei buni!