De Citit : Știri

Viata unui sat elvetian la 1896 – expozitie de fotografie la MTR

| 04 martie

Vernisajul expozitiei de fotografie Viata unui sat elvetian la 1896, organizata de Ambasada Elvetiei in Romania si Muzeul National al Taranului Roman MTR va avea loc joi, 10 martie 2011, de la ora 18:00, in sala Irina Nicolau.
Expozitia va putea fi vizitata pana pe 3 aprilie, de marti pana duminica, intre orele 10:00 si 18:00. Luni este inchis. Intrarea este libera.

Expozitia Viata unui sat elvetian la 1896 aduce in atentia publicului, prin intermediul fotografiilor, aspecte de viata cotidiana din Elvetia rurala de la sfarsitul secolului al XIX-lea.
In cadrul expozitiei vom reuni imagini reprezentand asezari traditionale din cantoanele elvetiene intre care se disting interioarele locuintelor din Montbovon, Stanz precum si ecourile Renasterii tarzii ale Casei Chalamala.
Acestora li se alatura imagini ale asezarilor temporare din zona alpina, ale bisericilor satesti dar si ale fermelor de prelucrare a laptelui, ocupatie omniprezenta in satele elvetiene. Fotografiile ilustreaza activitatile diverse din mediul rural, reprezentand industriile casnice elvetiene – tesutul in Valais, prelucrarea firelor de borangic in Gersau, olaritul in centrul Heimberg. Atmosfera este completata de locuitori ai satelor imbracati in costume de lucru sau de sarbatoare, remarcabile prin eleganta, precum cele din St. Gallois sau Lucerna.
Expozitia, cuprinzand saizeci de imagini sepia – 45/30 – puse la dispozitia muzeului de cercetatorul etnolog Radu Octavian Maier, marcheaza colaborarea Muzeului National al Taranului Roman cu institutii reprezentative din Elvetia si este premergatoare proiectelor comune ce se vor materializa in acest an prin deschiderea la Bucuresti, in luna septembrie, a expozitiei L’air du temps in colaborare cu Muzeul de Etnografie din Geneva.
Vezi aici mai multe detalii despre expozitia Viata unui sat elvetian la 1896 sau programul expozitiilor bucurestene