De Citit : Știri

Unul din filmele preferate ale lui Tarantino – Eu Sunt Dragostea – va fi lansat in Romania

| 10 februarie

Filmul Eu Sunt Dragostea – pe care celebrul regizor Quentin Tarantino l-a clasat pe pozitia a patra in top 2010 al celor mai bune filme ale anului – va rula pe marile ecrane din Romania incepand cu 18 februarie 2011.
Eu Sunt Dragostea / Io Sono l’Amore, in regia italianului Luca Guadagnino, cu Tilda Swinton in rolul principal, spune povestea instaritei familii Recchi, care se afla in pragul unor schimbari radicale. Eduardo Sr., patriarhul familiei, a decis sa numeasca un succesor la conducerea companiei sale si surprinde pe toata lumea cand decide sa imparta puterea intre fiul Tancredi si nepotul Edo. Cu toate acestea, Edo viseaza sa iti deschida un restaurant alaturi de prietenul sau Antonio, un bucatar talentat.
Inima familiei lui Tancredi este sotia acestuia, Emma (Tilda Swinton), o imigranta din Rusia, care a adoptat cultura din Milano. Mama iubitoare si atenta, Emma este zdruncinata profund atunci cand se indragosteste de Antonio si da frau liber unei aventuri amoroase pasionale care va schimba pentru totdeauna viata familiei sale.
Din distributia peliculei, foarte apreciata de critica internationala, fac parte Tilda Swinton, Marisa Berenson, Flavio Parenti, Edoardo Gabbriellini si Gabriele Ferzetti.

Filmul a fost nominalizat la premiile Oscar (cele mai bune costume), premiile BAFTA (cel mai bun film intr-o limba straina), Globurile de Aur (cel mai bun film intr-o limba straina) si Satellite Awards (cea mai buna actrita intr-un lungmetraj drama, cea mai buna imagine, cel mai bun film intr-o limba straina).
Pe de alta parte, Tilda Swinton a fost recompensata cu European Silver Ribbon Award oferit de Italian National Syndicate of Film Journalists, dar si cu Dublin Film Critics Award pentru cea mai buna actrita la Dublin International Film Festival.
De asemenea, pelicula a fost apreciata de critici, fiind nominalizata la numeroase premii acordate de acestia: Chicago Film Critics Association Awards, Florida Film Critics Circle Awards, Las Vegas Film Critics Society Awards, London Critics Circle Film Awards, Phoenix Film Critics Society Awards, San Diego Film Critics Society Awards sau Washington DC Area Film Critics Association Awards.
Celebrul critic Roger Ebert, de la Chicago Sun Times, spune despre Eu Sunt Dragostea: “Un film uimitor. Este profund, bogat, uman”.“In toate sensurile, Eu Sunt Dragostea este o realizare fantastica”, spune si Jay Weissberg de la Variety.
Click pentru detalii film, foto, trailer si program.
***
Click pentru cele mai recente stiri.