De Citit : Știri

TRIP TALKS #4 – El Camino, experienta Veronicai Dragoi

| 15 aprilie

20 aprilie 2015, orele 19.00

Trip Talks is not about travel tricks… it is about personal trips!
Aducem la Journey povesti despre ce inseamna CALATORIA VIETII! Trip Talks este o serie de evenimente lunare in care ne propunem sa urmarim calatoria eroului pe drum, in arta culinara, in muzica, in medicina, in laborator, in scrisul de romane; ne propunem intalniri care expun cu autenticitate si intensitate calatoria prin care unii dintre noi devin parinti, unii dintre noi traiesc experienta imbatranirii, altii devin coregrafi sau reporteri de razboi; vom vorbi despre educatie alternativa, idelistii industriilor creative, lumea ONG si calatorii spirituale care te duc, in definitiv, cliseic dar adevarat, tot la a manca, a te ruga si A IUBI.
Trip Talks a inceput cu experienta drumului parcurs pe glob pentru ca e primul gand care iti apare in minte atunci cand te gandesti la CALATORIE! Dar viata e o continua calatorie, in jurul unui sigur centru, TU!

TRIP TALK #4 – https://www.facebook.com/events/964156753603398/
El Camino de Santiago si povestile sale pare sa fie o continuare mai mult decat fireasca despre cum viata se dezvaluie prin imersarea in… calatorie.
Dupa mai bine de zece ani de cariera constituita cu succes in domeniul marketingului si al publicitatii, Veronica Dragoi porneste in vara lui 2004 pe Camoino, impinsa de sensul cautarii de sine, intr-o perioada de cumpana profesionala si sufleteasca. Cei 800 de kilometri parcursi pe jos in celebrul pelerinaj spaniol dintre Roncesvalles si Santiago de Compostela i-au adus pacea interioara indelung ravnita dar si neastamparul de a-si implini un vis din copilarie: cel de a scrie o carte.
„Tot scanadu-mi resursele fizice, dar si motivatiile psihice, dintr-o data am inteles ca dincolo de scopul final al calatoriei mele – Santiago de Compostela – exista o miza mult mai importanta: ziua de azi si clipa prezenta. A fost prima lectie pe care am invatat-o pe Camino: fiecare pas e important! Nu doar pentru atingerea scopului ultim – destinatia planificata – ci prin el insusi. Fiecare pas conta si imi putea aduce o noua surpriza, un nou nivel de intelegere a propriei mele fiinte. Gandul poate parea simplu, dar oare de cate ori nu trecem prin viata absenti, fara sa intelegem valoarea momentului prezent?” Veronica Dragoi
„In prima jumatate a cartii, am invidiat-o pe autoare pentru aventura calatoriei la care s-a incumetat. La finalul lecturii, o invidiam deja pentru cartea pe care a scris-o in urma acestei experiente. Veronica Dragoi a compus literar povestea unui drum initiatic pe care l-a strabatut chiar ea, reconstituind amintiri si trairi, pe baza jurnalului sau de calatorie. Citindu-i cartea – captivanta si emotionanta deopotriva – constatam ca drumul Veronicai este acelasi drum pe care si noi l-am visat, uneori, sau pe care l-am parcurs in suisuri si coborasuri ale inimii, in vai si dealuri ale propriului destin. Naratiunea este seducatoare, dar farmecul irezistibil al cartii vine din felul in care autoarea ne obliga, cu talent si maestria persuasiunii, sa ne regasim in intamplarile pline de emotie, de curaj, de haz sau de tristete ale drumului sau si sa meditam la propriile noastre calatorii de viata.” Alice Nastase
Va asteptam cu mare drag sa impartasim povesti despre El Camino si sa aflam detalii despre experienta Veronicai Dragoi pe acest drum magic.
Contact organizare: Andreea Tincea [email protected] 0747817938
Rezervari eveniment: 0752 285 286