De Citit : Știri

Tendintele sport si bio au inceput sa isi puna amprenta si in casele din Romania

| 23 mai

Ne-am obisnuit deja sa fim ultimii la care sosesc noutatile mondiale, insa cand vine vorba de trend-uri si stil de viata, ori suntem primii, ori ramanem la o distanta de secole de alte societati si culturi. Totusi, iata ca de cativa ani, marea ingrijorare a continentelor suprapopulate, a trezit si poporului roman, cateva intrebari la care raspunsul este colorat intr-un stil de viata nou. Poluarea, comprimarea timpului si degradarea relatiilor sociale, ne-a facut tot mai receptivi la povestile cu alimentatie bio, eco, sport si energie pozitiva.
Anul trecut, pentru prima data in Romania, a avut loc un campionat de tenis pentru juniori pana la 14 ani, sustinut de Dr.Oetker si surprinzator, a gazduit jucatori din 22 tari din toata lumea. Vestea buna este ca premiul I al competitiei Dr.Oetker Junior Trophy a ramas “acasa”, castigatoarea fiind o romanca de 14 ani, Jacqueline Cristian, dar nu inainte sa se claseze tot pe locul I la cel mai prestigios turneu din lume U14, “Le Petit As”.
Acesta este unul din motivele pentru care ne placem sa credem ca pe langa talentul nativ indiscutabil, familia romana a inceput sa fie mai preocupata de un stil de viata dinamic, motivand juniorii sa se orienteze catre un sport preferat, sau macar putin din fiecare.
In urma cu 7 ani, nu ar fi indraznit nimeni sa organizeze un eveniment de asemenea anvergura, pentru ca preocuparile romanului nu erau acelea de a constientiza necesitatea unei alimentatii sanatoase, sau a unui sport practicat constant, insa unde nici sistemul politic sau clima temperata nu mai pot inspira siguranta, ramane sa aplaudam orice incercare de a modela constiinta umana, si generatiile urmatoare.
In caz ca nu sunteti perfect convinsi de beneficii, practicarea sportului de catre copii este necesara pentru ca favorizeaza constructia osoasa, permite o buna dezvoltare a inimii, plaminilor si muschilor, iar tenisul in special, dezvolta supletea si coordonarea miscarilor.
Aplaudam Dr. Oetker pentru succesul pe care l-au avut, si le uram ca anul acesta, sa celebreze 1 iunie cu cateva mingii peste fileul sedentaritatii.
Afla mai mult despre turneul Dr.Oetker Junior Trophy 2013 aici!